Vijesti

Jeftini Xbox Series S doživio je debakl s prvom igrom

Unatoč odličnim potezima u posljednje vrijeme s Game Passom i kupnjom Bethesde, Mircosoft je totalno podbacio s launch igrama za Xbox Series X i S. Tako nisu uspjeli pripremiti nijednu vlastitu ekskluzivu za početak prodaje, ali zato je “kupljena” nekolicina drugih. Jedna od njih je Yakuza: Like a Dragon koja će im se, izgleda, obiti o glavu.

Kada jedna platformska ekskluziva koja grafički ni tehnički ne izgleda nešto spektakularno ne uspijeva isporučiti 4K i 60 FPS-a na Xbox Series X, te se izvodi u samo 900p na Xbox Series S, onda se radi o velikoj marketinškoj pogrešci. Realno gledano, Yakuza serijal (osim možda na PS2) nikada nije radio ni pokušavao raditi tehnička čuda, ali to je sada više problem Microsofta nego SEGA-e.

Na jučerašnjem Twitch streamu igre na Xbox Series X, iz SEGA-e su poručili kako će se Yakuza: Like a Dragon na Xbox Series X izvoditi u 4K i 30 FPS-a, te u 1440p i 60 FPS-a. Na Xbox Series S to će biti 1440p i 30 FPS-a, odnosno 60 FPS-a na sramotnih 900p rezolucije.

Prva, pa 900p

Phil Spencer uporno gura jeftini Xbox Series S kao next-gen konzolu te često spominje 1440p u kombinaciji s 60 sličica u sekundi. Stoga je za njega i Microsoft porazan podatak da je prva igra (ujedno i next-gen ekskluziva) sa službenim XSS podacima ovako loše optimizirana. Rezolucija od 900p je smiješna i neprihvatljiva u kontekstu next-gena. Ujedno, nova Yakuza mogla bi biti dobar pokazatelj da će mnogim developerima Xbox Series S predstavljati problem kao najniži denominator.

Yakuza: Like a Dragon na PC, PS4 i sve aktualne i buduće Xbox konzole stiže 10. 11., a na PS5 tek 2. 3. naredne godine kada istekne Microsoftova ekskluzivnost.

Igra

Povezano