FFA FocusVijesti

Ovo su igre u “next-genovskom” 11. mjesecu! Što planirate kupiti?

Osjećate li miris next-gen pakiranja u zraku? Osjećate li miris novih konzola kako se šire po vašim domovima? Ne? Pa niti mi, ali uskoro hoćemo. Studeni (11. mjesec za naše čitatelje sa svih područja Balkana) 2020. godine označava početak jedne nove ere. Konačno nam dolaze next-gen konzole, a s njima stižu i nove igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga će ovaj pregled igara koje nam dolaze biti dosta bogat i šarolik. Zamislite samo da još nisu odgodili Cyberpunk 2077. Kad pogledate koliko igara dolazi, možda je i bolje da je Cyberpunk odgođen.

Dirt 5

Za sve vas koji volite off-road utrkivanje i blato pod noktima, a uz to ste fan Codemastersa, stiže već peti po redu Dirt. Mnogi kažu da će Dirt 5 biti ono što nikada MotorStorm nije uspio biti – ultimativna off-road trkaća igra. Igra naravno stiže i na next-gen konzole uz (manja) tehnička poboljšanja.

DATUM IZLASKA:

6.11. (PC, PS4, Xbox One), 10.11. (XSX/XSS), 12.11. (PS5)

PLATFORME:

PC, PS4, Xbox One, XSX, XSS i PS5

Need For Speed: Hot Pursuit Remastered

Prije 10 godina Criterion je napravio reboot Hot Pursuit podserijala koji smo zavoljeli u dva navrata ’98 i ’02., a sada će ista ta igra dobiti potpuni remaster u izdanju zajedno sa svim DLC-ovima, cross-platform načinom igranja i svojevrsnom društvenom mrežom Autolog. Sve teksture su prerađene, a u 4K ćemo igrati na PC, PS4 Pro i Xbox One X. Na tim konzolama ćemo moći birati između 30 i 60 FPS modeova, a na baznim konzolama ove još malo pa bivše generacije ćemo voziti u 1080p i 30 FPS-a.

DATUM IZLASKA:

6.11.

PLATFORME:

PS4, Xbox One, PC, Switch

XIII Remake

Još jedan remake za kojeg nismo znali da ga trebamo. Ne zato što mislimo da je XIII loša igra jer nije. Sasvim suprotno – XIII kad je izašao 2003. godine, donio je sa sobom vrhunsku cel-shading grafiku i priču ispričanu kroz stripovski način. Usput, priča je bila puna zapleta i ako niste odigrali ovaj jedinstveni FPS – sad je vrijeme da ispravite nepravdu.

DATUM IZLASKA:

10.11.

PLATFORME:

PC, PS4, Xbox One, Switch

Destiny 2: Beyond Light

Po prvi put u serijalu Destiny nas vodi na Europu, Jupiterov zamrznuti mjesec koji je toliko puta bio prikazan kroz različite promo materijale, ali ga nikad nismo mogli posjetiti. Ova ekspanzija donosi naravno nova exotic oružja, novi power level kao i 4K te 60FPS-a za PS5 i XSX. Ako volite Destiny 2, znamo što ćete raditi 10.11. odnosno 12.11. odnosno 19.11. kada izađe PS5 na svim tržištima.

DATUM IZLASKA:

10.11. i 12.11. (PS5)

PLATFORME:

PC, PS4, Xbox One, PS5, XSX, XSS

Assassin’s Creed Valhalla

Cyberpunk 2077 je odgođen, a to znači još nekoliko stotina tisuća prodanih primjeraka više za Ubisoft. Kao što već znate – novi Assassin’s Creed smješten je u doba Vikinga i njihove ekspanzije na Englesku. Igramo u ulozi ženskog ili muškog Ivora koji će poraziti sve pred sobom. Da, možete voditi ljubav sa svima u igri. Bez obzira na spol.

DATUM IZLASKA:

10.11. (PS4, Xbox One, PC, XSX, XSS, Stadia); 12.11. (PS5)

PLATFORME:

PC, PS4, Xbox One, XSS, XSX, PS5, Stadia

The Falconeer

Jedna od rijetkih igara koje ne dolaze na PlayStation. The Falconeer je open world akcijska avantura u kojoj igramo u ulozi sokola. Developeri nazivaju igru – open world letačkom igrom zato što to ona i je. Koncept djeluje zanimljivo jer tko ne želi pucati metke iz ptice? Svi želimo. Igra također izgleda zaista lijepo.

DATUM IZLASKA:

10.11.

PLATFORME:

PC, Xbox One, XSX, XSS

Devil May Cry 5: Special Edition

Specijalna edicija donosi 4K, 120 FPS-a (u performance modeu) i ray-tracing, novu Dark Knight težinu, tzv. Turbo Mode koji će ubrzati gameplay za 1.2 puta normalne brzine te Vergila s kojim ćemo moći odigrati kompletnu igru od početka do kraja. Devil May Cry 5 Special Edition na PS5 i XSX stiže od prvog dana prodaje po popularnoj cijeni od 40 eura.

DATUM IZLASKA:

10.11. XSX/XSS; 12.11. PS5

PLATFORME:

PS5, XSX/XSS

Yakuza: Like a Dragon (Yakuza 7)

Like a Dragon je osma glavna igra u serijalu, donosi novog lika, potpuno novo okruženje, a čitava igra postaje turn-based RPG kad pričamo o mehanikama borbe. Igra je već duže vani u Japanu i možemo samo reći da je SEGA ponovno napravila fantastičnu igru. Ako volite ovaj serijal.

DATUM IZLASKA:

10.11. PC, PS4, Xbox One, XSX/XSS; 2.3.2021. PS5 verzija

PLATFORME:

PC, PS4, Xbox One, XSX, XSS, PS5

Observer: System Redux

Remaster odlične psihološke horor istraživačke igre. Igra je pokupila zaista mnogobrojne hvalospjeve kritike i publike, a napredba verzija donosi ray-tracing, veću rezoluciju, bolje osvjetljenje i čini nam se da ako volite napetu i često horor atmosferu – ovu igru nemojte propustiti.

DATUM IZLASKA:

10.11. PC i XSX/XSS; 12.11. PS5

PLATFORME:

PS5, XSX/XSS, PC

Spider-Man: Miles Morales

Miles Morales i Peter Parker donose novu open world avanturu našeg omiljenog pauka. Ovaj puta igramo u ulozi Miles Moralesa dok će Peter biti popratni lik s kojim nećemo igrati. Riječ je o samostalnoj igri kao što je to recimo bio Uncharted: Lost Legacy. Igra će biti dostupna i za PS4, ali je zapravo Miles Morales jedna od najvećih launch igara za PS5.

DATUM IZLASKA:

12.11.

PLATFORME:

PS5, PS4

Demon’s Souls Remake

Sve znate i u ovom slučaju. Remake jedne od najboljih igara iz PS3 ere. Igra koja je od temelja prilagođenu snazi PS5 konzole i vizualno izgleda baš predivno. Mnogi kažu da su baš zbog ove igre prednaručili PS5. Vidjet ćemo samo je li ona poznata težina iz originala i dalje tu ili ću ipak i ja moći prijeći igru na PS5 konzoli. Nadamo se da Bluepoint nije olakšao igru.

DATUM IZLASKA:

12.11.

PLATFORME:

PS5

Godfall

Još uvijek nam je teško opisati što je Godfall, ali ako volite skupljati loot i jačati lika, a uz to ste fan melee borbe – Godfall bi mogao biti igra za vas. Developeri ističu da Godfall nije tip igre kao Destiny/Division/Anthem (GaaS), već je akcijska RPG looter igra. Sve ćemo znati vrlo brzo.

DATUM IZLASKA:

12.11.

PLATFORME:

PS5 i PC

Bugsnax

Ako mi je teško opisati Godfall, onda ne znam što bih rekao za Bugsnax. Igra će biti besplatna na PS5 konzoli u sklopu PS+ ponude. Riječ je o nekakvom miksu platformera, buildera i survival žanra. Ne brinite, nije ništa strašno jer ćemo u igri loviti životinjice kao što su Jagodica Bobica i sl. Ne šalim se.

DATUM IZLASKA:

12.11.

PLATFORME:

PS4, PS5, PC

Sackboy: A Big Adventure

Simpatični Sackboy ovaj puta se vraća u samostalnoj igri i nije dio Little Big Planeta. Moramo reći da nam se igra čini kao jako simpatični platformer i nadamo se da ovo znači da će Sony oživjeti ovaj žanr na PS5. Mislimo na tebe Jak&Daxter. Igra donosi hrpu razina uz maksimalno korištenje DualSense featurea.

DATUM IZLASKA:

12.11.

PLATFORME:

PS4, PS5

The Pathless

The Pathless je nova igra koju ćemo moći zaigrati na launchu PlayStation 5 konzole. Doduše – igru ćete moći odigrati i na PS4 konzoli te PC-u putem Epic Games Storea, ali PS5 verzija donosi benefite kao što su nativna 4K rezolucija, ultra brza učitavanja i DualSense čuda koja tek trebamo sami osjetiti i upoznati. Studio Giant Squid proslavio se velikim indie hitom Abzu, a The Pathless je do sada njihov daleko najambiciozniji projekt na kojemu su radili. Ako se sjećate gameplay demonstracije od prije nekoliko mjeseci, riječ je o open world avanturi koja nema nikakvih indikatora ili mape koja će nas usmjeravati, nego je na igraču da istraži kompletan svijet i u ulozi Huntera makne kletvu koja se spustila na predivan svijet igre.

DATUM IZLASKA:

13.11.

PLATFORME:

PS4, PC, PS5, Apple Arcade

Call of Duty: Black Ops Cold War

Call of Duty: Black Ops Cold War vraća se u doba Hladnog rata. Po čitavom svijetu (uključujući i Vijetnam) jurimo tajnog sovjetskog špijuna, a multiplayer donosi nove mape, zombies mode i novu verziju Warzonea. Naravno, tu je i prava punokrvna kampanja.

DATUM IZLASKA:

13.11.

PLATFORME:

PC, PS4, Xbox One, XSS/XSX, PS5

Kingdom Hearts: Melody of Memory

Igra samo za najveće Kingdom Hearts fanove. Kao što samo ime sugerira – ovo je zapravo rythm igra u kojoj slušate i stvarate glazbu tako što igrate igru. Sjetite se starog i odličnog REZ-a, pa će vam sve biti jasno. Ili pogledajte trailer.

DATUM IZLASKA:

13.11.

PLATFORME:

PS4, Xbox One i Switch

Mortal Kombat 11 Ultimate

Ovu igru smo uvstili u popis samo zbog Ramba. Da, Rambo dolazi u MK11 baš kao i svi mogući DLC-ovi jer ovo je ultimativna verzija. Naravno, očekujte poboljšane vizuale i performanse na next-gen mašinama.

DATUM IZLASKA:

17.11.

PLATFORME:

Sve moguće, ali stvarno! PS4, PC, Xbox One, XSS/XSX, PS5, Stadia, Switch

Hyrule Warriors: Age of Calamity

Igra koja je „smještena 100 godina prije The Legend of Zelda: Breath of the Wild.“ Gledat ćemo katastrofalni događaj Great Calamity, koji pokreće Breath of the Wild naraciju, kroz oči Hyrule Warriorsa. U isto vrijeme, igra je spinoff Hyrule Warriorsa i prednastavak Breath of Wilda. Igra podržava i lokalni co-op. Ovaj naslov naučit će nas više o Zeldi (Link nije Zelda!), ispričat će priču kralja Hyrulea i još puno toga!

DATUM IZLASKA:

20.11.

PLATFORME:

Nintendo Switch

Football Manager 2021

Najbolji nogometni manager na svijetu. Dalje ne moramo ništa reći jer znamo da ćete svakako nabaviti igru ako volite biti Krunoslav Jurčić. Kad smo kod managera u igri – upravo je jedna od najvećih inovacija ove godine, povećani fokus igre na ulogu samog managera. To znači puno više kustomizacije, još više odluka i nikad bolje press konferencije. Također, konačno ćemo moći u svega par sekundi očitati bukvicu većini igrača. Sorry Limeni…postaješ prošlost.

DATUM IZLASKA:

24.11. PC, kasnije tek na XSX/XSS, Xbox One i Switch

PLATFORME:

PC, Xbox One, XSX/XSS, Switch

Kao što sami možete vidjeti – studeni je prepun igara i događaja koji će ga obilježiti. Ne zaboravite da nas 10.11. čeka launch Xbox Series X (XSX) i Xbox Series S (XSS) konzola, a samo dva dana poslije stiže veliki PlayStation 5 launch.

U naše krajeve launch groznica stiže 19.11. kada PS5 dolazi na naše tržište. Zaista ogroman mjesec i bez Cyberpunka.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano