Vijesti

Jeftiniji Xbox Series S ima brži procesor od PlayStationa 5

S najavom prednarudžbi stigla je i skoro 9 minuta duga prezentacija Xbox Series S koja je sa sobom donijela tehničke detalje i prikaz mogućnosti ove Xboxove slabije next-gen konzole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xbox Series S dizajniran je s naumom igranja igara u rezoluciji 1440p i 60 FPS-a, a s Xbox Series X dijeli identičan procesor i NVMe SSD disk (ipak manjeg kapaciteta). Želja inžinjera u Microsoftu je da se igre igraju i izvode identično kao i na Xbox Series X, ali u manjoj rezoluciji.

Identične igre, identični detalji, identično izvođenje, ali manja rezolucija

Identična Velocity arhitektura s diskom proporcionalne brzine protoka podataka i 10GB GDDR6 RAM-a (što bi trebalo biti dovoljno u radu s manjom rezolucijom) omogućit će da se igre učitavaju istom brzinom. Tu je i identično izvođenje Quick Resume funkcije koja će dozvoliti da do 4 igre gotovo instantno pauzirate i nastavite igrati kada to želite.

Identičan procesor znači i brži takt od onoga na PlayStationu 5. Pa će 100 do 200 dolara jeftinija konzola (ovisno za koju cijenu se odluči Sony) imati brži procesor od PS5. Samo za 0.1GHz brži, odnosno 3.6 protiv 3.5, ali brži. Bez želje da se pokreću fanboyski ratovi, treba napomenuti kako oba procesora imaju svoje prednosti i mane, a prednost Xboxa kod takta samo je jedna od takvih.

https://youtu.be/fYtJWIxt3-M

Preporučamo gledati video iznad od 3:50 kako biste se uvjerili koliko dobro se izvodi Quick Resume funkcija. Pokretanje igara doslovno u sekundama i prebacivanje s jedne na drugu bez potrebe za spremanjem napretka izgleda zaista impresivno.

Da bismo sudili trebali bismo prvo isprobati, ali Xbox Series S zasad zvuči kao zvijer od konzole za budget igranje koju bi ležerniji igrači trebali odabrati 9 od 10 puta u odnosu na konkurenciju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano