Vijesti

Jimy Ryan želi još više cross-playa na PlayStationu

Nekada Sony kao tržišni lider dugo je odolijevao cross-playu. Prvenstveno nije želio popustiti Microsoftu kojem je to najviše odgovaralo kao sudionik u tržišnom natjecanju koji je jako zaostajao za Sonyjem. Sada to, izgleda, žele svi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony je i dalje tržišni lider s najvećim brojem igrača, pa mu posebno paše što izdavačima može dodatno naplatiti takvo nešto uzimanjem provizije. I tako su na dobitku svi. Možda je dodatna zarada upravo razlog za otvaranje međuplatformskom igranju multiplayera.

Što god da je razlog, Sonyju se cross-play sviđa sve više, toliko da je šef PlayStationa najavio širenje na nove naslove. “Podržavamo i potičemo cross-play”, Jim Ryan je izjavio za Axios.

Kada je na sudskoj parnici između Epic Gamesa i Applea otkriveno da Sony naplaćuje cross-play izdavačima i developerima mnogima to nije sjelo. Nije sjelo ni Ranyju Pitchfordu, CEO-u Gearboxa koji tvrdi da mu Sony nije želio dopustiti međuplatformsko igranje, ali nije želio otkriti konkretan razlog.

Kao platforma na kojoj igrači najviše igraju, Sony zahtjeva od izdavača i developera dodatnu proviziju ako prihod od mikrotransakcija padne ispod 85% prosjeka. Nećemo ulaziti u moralnost, ali radi se o logičnom poslovnom potezu, ne manje moralnom od onoga kada je Phil Spencer vođen isključivo poslovnim motivima vodio PR kampanju protiv Sonyja, a koji svojevremeno nije želio dopustiti cross-play.

Da ne duljimo te da skratimo priču, očekujte više cross-play naslova na PlayStationu. Što je odlično samo po sebi, ali ima mana ponajviše u vidu igranja s/protiv PC igrača u naslovima koji su podložni varalicama poput Warzonea.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano