Vijesti

Još osam žena pridružilo se tužbi protiv Sonyja za seksizam

“Sony diskriminira zaposlene žene, uključujući i one koje se identificiraju kao žene, kako po pitanju plaće, tako i u napredovanju”, prošle godine optužila je svoju bivšu kompaniju Emma Majo, sigurnosna analitičarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što nije uspjela priložiti dokaze na sudu, Sony je zatražio da se tužba odbaci, nakon čega su Majoini odvjetnici priključili još osam žena koje su navodno doživjele isto, a među kojima se nalazi i jedna još uvijek aktualna zaposlenica, javlja Axios.

Žene u tužbi protiv Sonyja navode događanja u nekoliko PlayStationovih ureda u SAD-u. Kako kažu, ponižava ih se neprikladnim komentarima, nemaju mogućnosti za napredak, njihovim idejama se ne pridaje dovoljno pažnje te općenito imaju dojam da teže mogu napredovati od svojih muških kolega.

“Ponižene smo”

Jedna od njih opisuje i situaciju kada je za jedno napredovanje u obzir uzeto 70 muškaraca i samo 4 žene. “Ženama su komentirali njihove obiteljske obaveze, a muškarcima nisu”, kaže veteranka Marie Harrington, zaposlena u Sonyju preko 16 godina.

“Sony ne zna primjereno voditi toksična okruženja”, navela je jedna od tužiteljica, a što će biti s parnicom saznat ćemo tek idući mjesec kada je na rasporedu prvo saslušanje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano