Vijesti

Kako ne biste igrali Starfield za euro, potpuno je onemogućeno isprobavanje Game Passa

Ranije ovog mjeseca, pisali smo kako je, Microsoft smanjio period isprobavanja Game Passa s jednog mjeseca na 14 dana. 14 dana Game Passa za jedan euro i dalje je sjajna ponuda, pruža dovoljno vremena za procjenu o daljnjem plaćanju, međutim, Microsoft je sada uklonio i tu mogućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je devet dana uoči izlaska standardnog izdanja nemoguće isprobati trenutno najatraktivniju pretplatu u gaming industriji. Mnogi su računali uzeti dva promotivna tjedna na dan izlaska Starfielda, računajući da će 14 dana biti dovoljno za pregaziti igru. Ovako, u najboljem slučaju, da ste uzeli dva tjedna jučer, Starfield ste za jedan euro mogli igrati maksimalna 4 dana.

Iz poslovne perspektive, radi se o potpuno logičnoj odluci Microsofta. Nikome nije u interesu besplatno ponuditi jednu od najvećih i najskupljih igara svih vremena, kao što nije potpuno isplativo ni ponuditi ju direktno preko Game Passa. Stoga je uvedena mogućnost ranijeg igranja za one koji su spremni iskeširati 100 eura za Premium izdanje, a takvih je puno.

Kao što smo nekoć vidjeli na primjeru Forze Horizon 5, kupaca skupljeg Premium izdanja sigurno će biti u značajnom broju. Ako ste već standardni Game Pass pretplatnici, dobro je znati da Premium izdanje možete kupiti po sniženoj cijeni od 35 eura. Kupci Premium izdanja Starfield igraju od petka 1. 9., a kupci standardnog izdanja i Game Pass pretplatnici najveći svemirski RPG svih vremena igraju od 6. 9.

Igra

Povezano