Vijesti

Kojima je potvrdio suradnju s Xboxom na igri kakva je dosad bila nemoguća

Kako se i nagađalo posljednjih godinu dana, Kojima i Xbox surađuju na novom projektu. Novu ljubav objavili su na netom završenoj Xbox Showcase prezentaciji, međutim, bez konkretnih detalja. Osim da će igra biti bazirana na Microsoftovoj tehnologiji igranja u oblaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, očekujte nešto nekonvencionalno, nešto što je dosad bilo nemoguće na tradicionalnom hardveru. Masivne svjetove, možda i velike brojeve igrača, nešto što mogu izvoditi samo veliki data centri poput Microsoftove Azure mreže.

Nije klasična igra

“To je potpuno nova igra koju nitko do sada nije vidio niti iskusio. Jako dugo čekao sam dan kada bi konačno mogao početi stvarati igru takvog tipa”, javio se Kojima iz Japana. “S Microsoftovom vrhunskom cloud tehnologijom i promjenom trenda u industriji, sada je postalo moguće izazvati samog sebe da napravim ovaj nikad prije viđeni koncept.”

S obzirom na korištenu tehnologiju, logično je zaključiti da je suradnja tek započela i projekt je u vrlo ranoj fazi razvoja. I sam Kojima poručio je kako će “trebati neko vrijeme”.

Sada je sasvim sigurno kako Kojimina nova igra imena Overdose, koju je otkrio Tom Henderson, ipak nije projekt na kojem Kojima radi ekskluzivno za Xbox ekosistem.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano