Vijesti

Koliko Stadia troši internet prometa? 15.75GB u sat vremena (4K/60FPS-a)

Google je prilično mlako jučer najavio Google Stadiju, a nama je možda još manje zanimljiva jer ne dolazi u Hrvatsku ove godine i ne znamo kad će kod nas usluga biti dostupna.

Najveća prednost Stadije u odnosu na klasične konzole je što ćete igre moći igrati na televizorima, mobitelima, tabletima, starim PC kantama…općenito na bilo kojoj platformi koja na sebi ima Google Chrome.

No, koliko Stadia troši internet prometa? Nije problem ako ste doma i imate flat, ali što ako ste negdje vani i želite igrati, a nemate na pretplati neograničen internet?

Matematičari PC Gamera izračunali su da 1 sat streamanja u 4K rezoluciji i 60 FPS-a troši oko 15.75GB. Sat vremena streamanja u 1080p/60FPS-a troši oko 9GB prometa, a streamanje u 720p/60FPS-a troši oko 4.5GB prometa po satu.

Dakle, ako imate 1TB prometa to ćete potrošiti za 65 sati (4K), a ako ćete streamati u 1080p rezoluciji, moći ćete mjesečno streamati oko 113 sati. Naravno, uz pretpostavku da ne trošite internet na ništa drugo.

Nas još uvijek ovo ne mora previše zamarati jer će Stadia kod nas doći tek iduće godine (nadamo se), a sve više ISP-ova nudi neograničene tarife koje istina, nisu jeftine.

No s druge strane postoji nešto što se zove “fair usage” i pitanje je koliko će ISP-ovi biti sretni da nam daruju mjesečno neogranučeni internet za streamanje…

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close