Vijesti

Kompletno je predstavljena Osa, hrvatska trans operatorica u R6 Siege: Rođena u Splitu, studirala u Zagrebu…

Prvi hrvatski operator je ustvari ona – Anja Katarina Janković nadimka Osa. I službeno je to otkrio Ubisoft prošlog tjedna, nakon čega su uslijedile glasine kako je Osa transrodna osoba što je, nimalo nas ne iznenađuje, izazvalo pomutnju među domaćim igračima. Je li Osa zaista on? Da je to većinski nebitno pokazalo je 57% vas u anketi koju smo pokrenuli prošlog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ffa anketa

Je li vam bitna seksualna orijentacija kod hrvatskog operatora u Rainbow Six Siege?

  • Ne 52%
  • Da 48%
Hvala ti 🎉

U službenoj biografiji ovdje sramežljivo se spominje pojam tranzicije koji se može protumačiti na različite načine, ali ako je i bilo dileme, Ubisoft se u odgovoru Gamespotu pobrinuo da je više ne bude. “Odluka da kreiramo transgender lika donešena je odmah na početku u sklopu inicijative da imamo uključujući roster operatora”, poručio je Ubisoftov scenarist Simon Ducharme.

Njezine vještine u Siegeu nemaju veze s rodom

“Konzultirali smo se s transrodnim osobama jer nam je bilo bitno da Osu prezentiramo autentično. Njezin lik napisala je queer osoba, a glas joj je dala trans žena”, nastavio je Simon, a zatim je dao do znanja da je njezin identitet u kontekstu Siegea formiran isključivo kroz talente za robotiku i mehaniku.

Sada kada je apsolutno jasno da je Anja transrodna osoba, vratimo se na njezinu biografiju. Rođena i odrasla u Splitu, a zatim je otišla u Zagreb studirati vojno inženjerstvo gdje je briljirala u robotici. Budući da je negdje u to vrijeme prolazila kroz tranziciju u drugi rod fokusirala se više na studiranje, a manje na društveni život što ju je izdvajalo od vršnjaka. Tako ju je primijetila Kali, vođa Nighthavena i poznata operatorica koja ju je i uvela u vojni profesionalizam.

Već smo pisali o njezinoj unikatnoj sposobnosti, odnosno Talon-8 štitu poput onog koji ima Mira u obrani, ali Talon-8 je znatno napredniji. Osim na zid, ovaj gadget može se položiti i na pod te općenito na svaku površinu, a visine je čovjeka. Neprobojan je za metke, a može ga se uništiti samo eksplozivom. Osa na raspolaganju ima dva takva po rundi.

Nažalost, s hrvatskom operaterkom u R6 Siege neće doći neko od domaćih VHS oružja. Od primarnih oružja Osi su na raspolaganju švicarski 556XI koji koristi i Thermite te PDW3 kojeg još koristi i Jackal. Osim toga, Osi su još na raspolaganju PMM pištolj, te dimna granata ili claymore.

S 2/3 razine armora i 2/3 razine brzine, Anja Katarina Janković Osa čini nam se kao zanimljiv operator koji bi svoju popularnost mogao zadržati i izvan treće sezone 6. godine Rainbow Six Siegea.

Osu i novu sezonu koja je donijela velike promjene u funkcioniranje flasha možete isprobati već sada na testnim serverima, a na regularne servere očekujemo je tokom rujna.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano