Vijesti

Konami je dao zbunjujuću potvrdu kako P.T. nećemo moći igrati na PS5

Prije nekoliko tjedana, Sony je objavio listu PlayStation 4 igara koje nećemo moći zaigrati na PS5. Svoje mjesto na listi nije našla igra ili, bolje rečeno demo igre, koja je utjerala strah u kostima svima kojima su je isprobali. Naravno, radi se o neprežaljenom Silent Hill naslovu koji nikada nije ugledao svijetlo dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

P.T. je bio spreman za velike stvari i prava je šteta što je sukob Kojime s Konamijem označio ulazak Silent Hill serijala u crvotočinu iz koje još uvijek traži izlaz. Upravo iz tog razloga, pet godina kasnije igrači i dalje čuvaju demo hororca koji je sada samo podsjetnik na nešto što smo mogli imati da su se kotačići posložili kako treba. Vlasnike P.T.-a zaintrigirala je činjenica kako će demo preživjeti skok na sljedeću generaciju konzola, zbog toga što ga Sony nije stavio na spomenutu listu igara koje će ostati skamenjene u prostoru i vremenu. No, Konami tvrdi upravo suprotno.

GamesRadar uspio je stupiti u kontakt s predstavnikom Konamija koji je objasnio kako P.T. neće biti kompatibilan s novom Sonyjevom konzolom: „PT neće biti dostupan na PS Storeu te stoga korisnici neće biti u mogućnosti ponovno preuzeti igru na PS5.“

Konami je potvrdio ono što znamo zadnjih 5 godina. P.T. je nestao s PS Storea u travnju 2015. nakon što je Silent Hill naslov službeno otkazan. No što je s fizičkim prijenosom igre s PS4 na PS5? Sony je potvrdio kako ćemo moći žičanim ili bežičnim putem prenositi igre s jednog tvrdog diska na drugi. Prebacivanje igre s jedne konzolu na drugu trebalo bi funkcionirati. Odgovor Konamija je pomalo čudan kad uzmemo sve u obzir, a hoće li se sada već kultni P.T. moći zaigrati na PlayStationu 5 ili će ipak ostati samo uspomena, uskoro ćemo saznati.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano