Vijesti

Konami je otkazao ugovor Griezmannu zbog rasizma

Ako ste mislili da je nogometaš Griezmann bio ambasador PES-a, grdno ste se prevarili. Konami i Griezmann nedavno su sklopili ugovor o promociji Yu-Gi-Oha budući da je Francuz veliki fan animea i kartaške igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste pratili Europsko prvenstvo i kontroverze koje su na površinu isplivale nakon ispadanja Francuske reprezentacije, onda ste odgledali video u kojem su Ousmane Dembele i Antoine Griezmann na jezičnoj bazi sprdali tehničare u japanskom hotelu.

Griezmann i Dembele poslije toga su se ispričali javnosti, ali su demantirali da se radi o rasizmu i naglasili kako je riječ o internoj zezanciji.

Jedan od najvećih Barceloninih sponzora Rakuten je upravo iz Japana. Rakuten grupa već je najavila da će zbog toga preispitati partnerstvo s klubom. Partnerstvo s Barcelonom preispituje i Konami budući da ima ekskluzivnu suradnju u PES-u, a partnerstvo s Griezmannom već je preispitano, a zatim i prekinuto.

“Svaki vid diskriminacije u duhu sporta apsolutno je neprihvatljiv”, poručuju iz Konamija povodom prekida ugovora, a Barcelonini čelnici će se u narednim danima crvenjeti pred kompanijom i navijačima iz Japana. Dok se ruga s japanskim jezikom i kulturom, najbitnije je to da Griezmann i dalje uoči svake utakmice spusti koljeno…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano