Vijesti

Konami je službeno najavio novi PES i u potpunosti je – besplatan!

ISS/PES su mrtvi! Živio eFootball.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao čovjeku koji je odrastao na ISS-u, teško mi je prihvatiti da više ISS i PES ne postoje. Nova igra zove se jednostavno eFootball i to je ime koje će Konami ubuduće i za stalno koristiti za svoju nogometnu simulaciju.

Prvo trebamo svi skupa zaboraviti ISS/PES koji smo godinama igrali, budući da je eFootball sasvim nešto novo i divlje. eFotball je sasvim besplatna nogometna igra koja ove jeseni dolazi na PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC i na mobitele. Za razliku od FIFA-e, sve verzije će imati jednake feature i nema razlike između next-gen konzola, starih konzola i PC-ja.

Igra više neće raditi na Fox Engineu, već koristi kustomizirani Unreal Engine 4. Ipak, najveća novina nije engine već činjenica da je igra – besplatna.

Koliko je super što je igra besplatna, toliko smo i zabrinuti jer svi klubovi i modeovi neće biti dostupni na launchu, nego će u igru biti naknadno dodavani. Da, eFootball će dobiti hrpu besplatnih ažuriranja i nadogradnji, no spominju se i nadogradnje odnosno modeovi koje ćemo plaćati ako ih želimo igrati. Konami kaže da će sami igrači birati što žele igrati. Opet ćemo ponoviti da je eF0otball zapravo platforma koja će godinama biti nadograđivana i više nećemo vidjeti novu igre svake godine, već će igra biti stalno ažurirana.

Budući da je riječ o besplatnom naslovu, postojat će čak i neka vrsta battle passa koja se zove Match Pass, no još uvijek ne znamo što donosi i koliko će koštati. Poznato je također da će igra imati cross-play što u ovome slučaju itekako pozdravljamo.

Još više detalja i pune gameplay detalje, Konami će otkriti krajem 8. mjeseca. Možemo slobodno reći da je ovo također kraj jedne ere jer je Konami odlučio ići sasvim drugim putem u odnosu na EA. Neki će reći – i poštenijim putem. Još bismo svakako napomenuli da će igru biti moguće nabaviti samo digitalnim putem što je i logično kad će biti besplatna.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano