Vijesti

Konami nije zaboravio raditi igre – najavljen je Getsu Fūma Den: Undying Moon

Zaista, čudo se desilo i Konami je najavio posve novu igru!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlo je jako puno vremena od doba kada smo guštali u odličnim Konamijevim igrama. Nekad vrhunski izdavač velikih i cijenjenih igara, danas je uglavnom “spao” na PES i Yu-Gi-Oh serijal te još poneku igru isključivo za Japan. No, Konami nije odustao od igara, nego Konami je samo maksimalno fokusiran na mobilno tržište, arkadne i Pachinko automate. Na tim poljima leži ogroman novac i Konami je to prepoznao.

No što je s “pravim” gamerima koji strpljivo čekaju “prave” Konamijeve igre? Zadnje vrijeme Konami na kapaljku porta svoje starije naslove na PC, uz poneki port koji zaluta i na konzole. Iako je to daleko od onoga što bi fanovi tog nekad kultnog izdavača htjeli, ipak je pozitivni pomak. Pogotovo kada se uzme u obzir Konamijeva izjava da nije odustao od gaminga u potpunosti te da se u budućnosti mogu očekivati nove igre.

Tijekom današnje Nintendove Indie World prezentacije, Konami je iznenađujuće najavio novu igru, koja je jedan od najstarijih IP-eva u njihovom portfoliju. Originalni Getsu Fūma Den je izašao davne 1987. godine za Super Famicon isključivo u Japanu uz nekoliko nastavka za Nintendove virtualne konzole, također isključivo za Japan. Sasvim je razumljivo da van Japana igrači uglavnom nemaju pojma o čemu se radi.

Getsu Fūma Den: Undying Moon je roguelite 2D hack’n’slash avantura, prekrasnog japanskog ukyo-e arta, odlične heavy metal glazbene pozadine te zarazne igrivosti. Svaki prelazak bi trebao biti u potpunosti drugačiji, uz promjenjive mape i power-upove. Borbe su klasične hack’n’slash koje ritmički podsjećaju na kombinaciju borilačkih vještina i mačevanja. Oružja poput katana, koplja ili pak kišobrana će se moći craftati i nadograđivati kroz napredak kako bi se što efektivnije porazile opake beštije kroz mnogobrojne nivoe Pakla.

Izlazak je najavljen sljedeću godinu za Nintendo Switch i Steam. Na Steamu će prvo izači kroz Early Access 13. svibnja te kasnije i kao puna igra.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano