VijestiZanimljivosti

Konzolaški ratovi su gotovi: KFC-ova konzola je stvarna, gura igre u 4K i 240 FPS-a te podgrijava piletinu

Kada je KFC predstavio svoju gaming konzolu dan nakon što je to napravio Sony s PS5 pomislili smo kako se radi samo o dobroj zezanciji. Međutim, KFConsole je stvaran. Izvodi igre u 4K i 120 FPS-a te podgrijava hranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xbox ima Power Your Dreams slogan, a KFC ima Power Your Hunger. “Postoji nešto u nama što nas tjera dalje, da dosegnemo više, da sanjamo o onome što se čini nedohvatljivim…”, KFC je u Xboxovom epskom over the top stilu započeo reklamu za svoju konzolu, a zaključuje je s izjavom koja najbolje opisuje ovu konzolu – “nemoguće je postalo moguće.”

Ono što KFC naziva konzolom je u biti custom PC čije kućište je izradio Cooler Master, a pogoni ga još neimenovana Asusova RTX grafička kartica (vjerojatno RTX 3080 ili čak 3090) i Intel Core i9-9980HK, a tu je još i 1TB NVME SSD-a. Sve navedeno je zamjenjivo i nadogradivo kao i kod pravog PC-ja. Dovoljno za Cyberpunk 2077 na najvećim detaljima i s ray-tracingom.

Cooler Master je na svojim stranicama prikazao presjek kučišta KFConsole koje otkriva kako je sami PC smješten u formi mini-PC kućišta na dnu, a iznad se nalazi prostorno veća komora za podgrijavanje hrane.

Datum izlaska i cijena KFC-ovog PC-ja još uvijek nisu poznati, međutim, najvažnije od svega je to kako je marketinški stunt stvaran. Luđačka ideja je realizirana, a hoće li KFConsole zaista biti komercijalno dostupan ili će sve ostati na dijeljenju hardvera influnecerima tek ćemo vidjeti.

Povezano