Vijesti

Koronavirus i problemi s proizvodnjom mogli bi odgoditi PS5 i Xbox Series X

Nismo htjeli pisati ovu vijest iako informacije kruže internetom već nekoliko dana da bi do scenarija iz naslova moglo lagano doći. Ovu informaciju su već prenijeli neki manje poznati strani portali, ali istu vijest donosi i Business Insider.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je poznato svima, velika većina elektronskih uređaja proizvodi se u Kini. Također, znate da je koronavirus upravo nastao u Kini i da se veliki dio zemlje zbog toga nalazi u karanetni.

Foxconn, veliki kineski proizvođač u čijim se tvornicama proizvodi iPhone, upozorio je da će možda zbog stanja u Kini i činjenice da se njihovi djelatnici nalaze u karanteni, kasniti proizvodnja novog iPhonea, što znači da će datum izlaska biti odgođen.

Vrlo slična sudbina zadesila je Microsoft i Sony koji se doduše nisu još oglasili u vezi ovih natpisa. PlayStation i Xbox se proizvode također u Kini i moguće je da će launch konzola biti odgođen ili da će brojke biti izuzetno limitirane.

The video game sector is currently manufacturing, or beginning to, a once-in-several-years’ product generation change for the 2020 holiday season,” a note from Jefferies Group published this week says. If [company] shutdowns exceed a month or so, game schedules will be delayed. New consoles may likewise suffer supply issues from a prolonged disruption, ahead of their Fall 2020 planned launches.

Business Insider

Nintendo je već najavio da će isporuka Switch konzola za Japan biti odgođena i da će kasniti zbog koronavirusa. Nadamo se ipak da nećemo gledati ovakav scenarij.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano