Vijesti

Kralj horor žanra se nakon 26 godina vraća na PlayStation

Ne mislim na Silent Hill. Niti na Resident Evil. Čak ni na Alone in the Dark. Ne, niti jedan od tih soft core horora nije dostojan pridjeva “kralj” horora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravi i jedini kralj horor žanra je davno zaboravljeni Fatal Frame (Project Zero u Europi), koji je svoj put započeo na PlayStationu 2 davne davne 2001. Drugi i treći nastavak su izašli 2003. odnosno 2005. godine također za PlayStation 2, no od tada sljedeća dva nastavka dolaze isključivo za Nintendo konzole. Takva odluka ne čudi, jer su Mask of the Lunar Eclipse kao i Maiden of Black Water financirani od strane Nintenda.

Brižna ni ne zna što joj se prikrada iza leđa

Potonji, Maiden of the Black Water je izašao za Nintendo WiiU prije gotovo sedam godina te se nažalost nije pretjerano proslavio ni kritikom ni prodajom. Pesimisti su proglasili kraj serijala, no optimisti su gajili nadu da će ovaj izniman serijal vratiti svoj nekadašnji sjaj i kvalitetu. Tračak nade se danas pojavio u vidu najave Koei Tecma kako Maiden of the Black Water Remaster dolazi na sve trenutno aktualne konzole (PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X, i Nintendo Switch) te PC krajem ove godine.

Kamera je jedino oruđe i oružje protiv duhova no ne uspjeva svaki put…

Iako će remaster imati poboljšane vizuale te vjerujemo iznimno strašan photo mode, stare boljke sa WiiU verzije će izgleda ostati. No ukoliko ima želje i vjere u izdavanje Remastera za toliko platformi, nadajmo se da će se pronaći volje i sredstava za punokrvni nastavak u stilu prva dva Fatal Framea. Jer malo koja igra može pružiti toliko mazohističkog zadovoljstva u vođenju bespomoćnih mladih djevojaka čudnovatim lokacijama sa misterioznom kamerom kao jedinim oruđem protiv bijesnih duhova. Jedino Fatal Frame može pružiti takvo zadovoljstvo u osjećaju prestravljene bespomoćnosti protiv duhova i tjerati igrače da igraju i dalje, da se straše i dalje.

Povezano