Vijesti

Kreator Call of Duty: Black Opsa napustio je novi PlayStationov studio

Deviation Games prošle godine osnovali su veterani iz Activisionovog Treyarch studija zaslužnog za Black Ops podserijal Call of Dutyja. Godinu dana nakon objave partnerstva sa Sonyjem, napustio ga je suosnivač Jason Blundell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napustio je studio koji je brzo narastao na preko 100 zaposlenika, objavio je Deviaton na Twitteru. Tako njegov suosnivač Dave Anthony, također jedan od najzaslužnijih ljudi za Call of Duty: Black Ops, ostaje njegov CEO.

Kako se može iščitati između redova, tranzicija je trajala već neko vrijeme budući da je Anthony tokom prošle godine preuzeo i ulogu Game Directora na projektu kojeg razvija za PlayStation 5.

Povodom odlaska suosnivača studija, Deviation je objavio popunu rostera veteranima industrije s iskustvom rada na God of War i Call of Duty naslovima. Navodno nema straha za budućnost razvoja novog “prijelomnog” AAA IP-a.

I dok Deviation Games novi, vjerojatno AAA FPS naslov, razvija ekskluzivno za PS5, studio ostaje neovisan. Sony mu je osigurao financiranje za narednih nekoliko godina te tehničku podršku vlastitih support studija, a Deviation mu možda podari IP koji će nadomjestiti budući izostanak Call of Dutyja.

Povezano