Vijesti

Kreator Days Gonea nije sretan što se njegova igra koristi za promociju Astro Bota

Od kada je s kreativnim direktorom Jeff Rossom napustio Bend Studio, razočaran što Bend i Sony nisu odobrili razvoj druge Days Gone igre, John Garvin zaslužan za priču ne prestaje odašiljati otrovne strelice.

Sony i vodstvo Bend studija tada su ovom dvojcu zamjerili probleme u razvoju, loše odnose s drugim zaposlenicima, a u konačnici i ne baš bajne ocjene za Days Gone te nisu odobrili razvoj nastavka. Ipak, Bendova nova igra nastavlja se na iste sisteme i mehanike s još većim budžetom ,samo s drugim kreativnim ljudima.

Premda se pričalo o nekom velikom ugovoru s nekim drugim studijem, Garvin u posljednje četiri godine nije pronašao novi posao, ali zato mu je i dalje stalo do likova poput Deacona i cijelog univerzuma kojeg je stvorio. Posljednje što je odlučio zamjeriti bendovcima je korištenje Deacona u promoviranju drugih igara, a sada je to Astro Bot.

“Tako se ne štiti ostavština”

Bendovci su čestitali Team Asobiu na lansiranju sjajnog Astro Bota prigodnom grafikom, što je rastužilo Garvina koji smatra da se tako ne štiti vlastita ostavština. Kasnije je u lancu komentara objasnio da se likovi iz otkazane igre nebi smjeli koristiti u ovakve svrhe, a potom je dodao kako ni ne zna što je Astro Bot te smatra kako Deacon nije napravljen kako bi ga se svelo na “lika iz crtića koji promovira neku malu igricu”.

Inače, Astro Bot je trenutno najbolje ocjenjena igra ove godine s 23 boda većom prosječnom ocjenom od Days Gone (94 – 71). Days Gone je, pisali smo u više navrata, zaslužio puno više, ali o njegovoj ostavštini dovoljno govori i kako je Deacon uključen kao jedan od cameo botova u igri, dok brojne druge kultne PlayStation maskote nisu uspjele zaslužiti tu poziciju.

Igra

Povezano