Vijesti

Kreator Fall Guysa jako je pogođen otkazima iz Epic Gamesa

Najviše zbog opadanja popularnosti Fortnitea, Epic Games se prošlih mjeseci zatekao u neočekivanim problemima. “Već mjesecima trošimo više nego što zaradimo”, požalio se njegov šef Tim Sweeney, prije nego li je prošlog tjedna uručio otkaze preko 800 ljudi, odnosno 16% ukupnog broja zaposlenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je pisao novinar Jason Schreier, najviše je pogođen studio Mediatonic, kreatora popularnog Fall Guysa kojeg je Epic kupio 2021. te broji 300-ak zaposlenika. “Jako su pogođeni otkazima”, kaže, a neki drugi novinari javljali su čak i o raspuštanju čitavog studija.

To nije istina, demantira Epic Games. “Mediatonicov rad na Fall Guysu nastavlja nam biti prioritet”, kratko poručuje glasnogovornik. S druge strane, piše Eurogamer, količina otkaza u Mediatonicu broji se u desetinama, a developeri ni sami nisu sigurni o razmjerima. Šira slika znat će se tek za nekoliko dana, međutim, studio nije zatvoren.

Na valu popularnosti Fortnitea, Epic Games se odjednom pronašao u poziciji da može ulagati gomile novca. Preuzet je čitav niz tehnologija za Unreal Engine, pokrenuta je vlastita digitalna trgovina kao najveći konkurent Steamu, kupljeno je nekoliko studija s popularnim live service igrama… Sada kada se Epic pronašao u izazovnim vremenima, teret krize prebačen je na leđa Fortnite igrača, koji će ubuduće mikrotransakcije plaćati 15-ak posto više.

Igra

Povezano