Vijesti

Kreator Helldiversa 2 o problemu sa serverima: Nije do novca i broja servera

U četvrtak ćemo obilježiti prva dva tjedna izlaska Helldiversa 2, a igra još uvijek ima problema s nestabilnim serverima. Osobito to vrijedi u večernje sate, kad s navalom uslijede i kronični problemi sa spajanjem. Kada ne možete igrati igru koju ste pošteno platili to nikako ne izgleda dobro i treba kritizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Developeri odaju dojam nesposobnosti, a igrači s pravom prozivaju i Sony koji je izdavač. Kako i zašto? Je li problem iskeširati za još servera? Sa sjajnom prodajom sredstava sigurno ima. Ali novac nije problem, tvrdi šef Arrowhead studija Johan Pilestedt.

“Zašto jednostavno ne zakupite još servera”, upitao ga je jedan igrač na X-u, na što Pilestedt odgovara kako serveri sami po sebi uopće nisu upitni. “Moramo optimizirati pozadinski kod, pitanje je ljudskog rada”, poručuje. Naime, developeri su krivo procijenili potencijal igre, podcijenio ga je i Sony te u pozadini nije napravljen dovoljno dobar posao koji bi “progutao” sve te konekcije.

Potrajat će još neko vrijeme

“Prestani twitati i popravi ovo”, bahato odgovara jedan drugi korisnik, na što Pilestedt dodaje kako mu ne pada na pamet ometati inženjere. Ako ih iza leđa konstantno ispituje “hoće li to?”, neće ubrzati proces, uvjeren je.

Mrežnim inženjerima u narednim danima, a možda i tjednima predstoji još pregršt prekovremenih sati. Zanimljivo, pomaže im i sam Microsoft, naizgled konkurencija, ali zapravo već neko vrijeme Sonyjev partner po pitanju isporuke mrežnih resursa.

Igra

Povezano