Vijesti

Kreator igre Return to Monkey Island kaže da ne očekujemo stil prošlih nastavaka

Prije otprilike mjesec dana smo saznali da Ron Gilbert i ekipa pod imenom Terrible Toybox radi na novom Monkey Island nastavku nakon više od desetljeća. Novi nastavak će se zvati Return to Monkey Island, a ovo je bio jednominutni teaser koji je fanove serijala kao i p’n’c’ avantura podigao na noge.

Kao što se može primjetiti, art stil je ovoga puta prilično drukčiji nego prijašnjih igara što je izazvalo prilično negodovanje onih koji su očekivali da će Return to Monkey Island izgledati kao, primjerice, The Curse of Monkey Island. Ron Gilbert je rekao da nova igra izgledom neće vjerojatno izgledati onako kako smo očekivali, ali izgleda upravo onako kako on želi da izgleda.

Ron je bio pomlo skeptik oko toga kako će Disney reagirati, odnosno hoće li se uplitati u razvoj igre i davati smjernice ili će njemu i njegovoj ekipi dati slobodne ruke. Skepticizmu nije bilo mjesta pošto kaže da je vrlo ugodno surađivati sa Disneyom. Ono što ga rastužuje je činjenica da oni koji najviše negoduju za novi stil su upravo hardcore fanovi prošlih nastavaka. Umjesto da ga puste i podržaju u izradi igre kakvu on želi napraviti.

Bilo kako bilo, Return to Monkey Island se radnjom nastavlja na Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge, a datum izgleska još nije poznat. Vjerojatno će biti tokom ove godine.

Povezano