Vijesti

PlayStation ulaže novac u vlasnika Croteama

Devolver Digital, izdavač Serious Sama 4 i The Talos Principlea, a od prošle godine i vlasnik Croteam studija (oženili su se!) u nastojanju da osigura kapital za narednu fazu rasta izašao je na Londonsku burzu i to nakon procjene vrijednosti kompanije od čak milijardu dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I odmah prvo jutro dobre vijesti. “Primili smo značajno strateško ulaganje ključnog igrača u industriji”, poručili su odvjetnici koji vode proces, a kako saznaje GamesIndustry.biz, ključni igrač je Sony s investicijom u 5% udjela Devolver Digitala.

Radi se o iznosu od 50 milijuna dolara koji će u cijelosti iskoristiti u daljnji razvoj ovog utjecajnog izdavača, a posljedično će u ovom ili onom obliku koristi imati i Croteam.

The Talos Principle 2

“Kroz posljednju godinu dana doveli smo naše dugogodišnje partnere i prijatelje iz Croteama, Dodge Rolla, Nariala i FireFlya. Igre i iskustva koja ta četiri studija planiraju su nevjerojatna, a naš odnos im je omogućio da zadrže punu kreativnu autonomiju”, poručili su iz Devolvera na službenim stranicama povodom izlaska na burzu.

U prijevodu, nova ulaganja omogućit će Croteamu i ostalim Deolverovim studijima lagodniji razvoj velikih projekata koje pripremaju. Znamo da se u Croteamu kuha novi Talos Principle, nastavak na GOTY igru iz 2014. koja će nesumnjivo biti jedan od Devolverovih velikih aduta u narednom razdoblju.

S druge strane, motivi Sonyja su isključivo strateške prirode. Ulaganje poput ovoga ne osigurava dodatne ekskluzive ni nekakve druge instantne benefite unutar PlayStation ekosistema, ali uvećava utjecaj u gaming industriji, slično poput niza investicija u Epic Games.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano