Vijesti

Kreator Stardew Valleyja zakleo se na obitelj da nikada neće naplaćivati DLC-ove

Stardew Valley jedan je od najuspješnijih indie naslova svih vremena. Djelom uspjeha su i besplatne nadogradnje, od kojih je 1.6 kao jedan od najvećih osvježio igru ovog proljeća. Solo developeru Ericu Baroneu ova igra promijenila je život.

Prodajom preko 30 milijuna primjeraka osigurao si je egzistenciju i lagodan život, prvo sebi, a potom i svojim nasljednicima i zapravo više nema poslovnih pritisaka u životu. Budući da je neovisan, ne odgovara ni izdavaču ni nekom vlasniku, može raditi što želi i što voli. A ono što voli je upravo Stardew Valley.

I dok bi neki drugi sve te zakrpe i nadogradnje prigodno naplaćivali, Barone se zavjetovao na vlastitu obitelj kako nikad neće naplatiti ni centa za dodatni sadržaj. “Slikajte ovo i posramite me ako ikada prekršim ovu zakletvu”, poručio je na X-u.

Poznat pod nadimkom ConcernedApe, osim dodataka za Stardew Valley, Eric razvija potpuno novu igru. Haunted Chocolatier kao nešto mračniju igru najavio je još 2021., ali je razvoj usporio budući da je odlučio fokus prebaciti na 1.6 za Stardew Valley. Sada kada je nadogradnja portana skoro na sve platforme, vratit će se ukletom slastičaru.

Igra

Povezano