Vijesti

Stardew Valley je odvalio 20 milijuna prodanih primjeraka; više od pola na PC-u

Jedna od, usudio bih se reći, najpopularnijih pixelart igara inspirirana serijalom Harvest Moon, odnosno životom jednog poljoprivrednika u seoskoj zajednici je doživjela još jedan milestone. Vjerujem da smo svi tome donekle pripomogli jer nerijetko ima slučajeva da je igra kupljena za više platformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom, na službenim press stranicama se pod poglavljem History može vidjeti kako je Stardew Valley još u Ožujku ove godine prešao veoma impresivnih 20 milijuna primjeraka na svim platformama za koje je igra izašla. Čak impoznatnih 13 milijuna čini PC publika. Ako ste navikli gledati prodajne rezultate nekih bijesnih AAA igara, samo ću vas podsjetiti kako se radi o indie igri koju je napravio sam Eric Barone. Sam samcat.

Ako se slučajno u gaming developmentu i fali vam motivacije, evo vam više nego uspješne priče koja nije došla preko noći. Eric je sam radio na igri 4 godine dok je usput učio sve što se moglo pri svakom koraku izrade. Pa kada je igra izašla sada već davne 2016 godine, prodala se kao blesava u miulijun primjeraka u samo 2 mjeseca. A igra je zabavna i stvara ovisnost. Stoga ovakav rezulata nije ni čudan. Ako još niste igrali igru, dostupna je praktički za sve relevantne platforme današnjice pa nemate nikakav izgovor za nedostupnost.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano