Vijesti

Kreator The Last of Usa otkriva kako je odabrao Joel i Ellie te zašto ne mora raditi The Last of Us Part 3

Urednici Buzzfeeda sjeli su za stol s Neilom Druckmannom, kreatorom The Last of Us igara, čovjekom koji je zajedno s Craigom Mazinom stvorio The Last of Us TV seriju te ujedno i režirao aktualnu drugu epizodu prve sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pedro Pascal bio je Druckmannova i Mazinova želja još od prvih razgovora. “Nismo željeli čisto žestokog tipa poput Joela”, objašnjava Neil, željeli su glumca kojeg mogu pogledati u oči i ugledati izmučenu dušu. S druge strane, gledao je preko stotinu audicija za Ellie prije nego što je vidio Bellu Ramsey, kada je, kaže, ugledao Ellie, a ne nekoga tko glumi da je Ellie.

“Pronašli smo Ellie u stvarnom svijetu i stavili je u seriju.” Zašto nisu odabrali glumce iz igre? Ashley Johnson danas ima blizu 40 godina i ne može proći kao 14-godišnjakinja, a Troy Baker ne izgleda nimalo poput Joela. Međutim, zato je Merle Dandridge reprizirala svoju ulogu Marlene i u TV seriji.

Izgradnja golemih setova

The Last of Us TV serija jedna je od najskupljih ikad snimljenih. Svaka od epizoda koštala je preko 10 milijuna dolara, a kada pogledate samo prvu epizodu, bit će vam jasno i zašto. Naime, trebalo je izgraditi čitavu zonu karantene u Bostonu, da bi se koristila samo za tu jednu epizodu.

Slično je i s glavnom zgradom s kraja druge epizode, čiji interijer je cjelovito izgrađen u studiju, a korišten je samo tih nekoliko minuta. Ili s poplavljenim hotelskim predvorjem. Sve lokacije izgledaju iznimno uvjerljivo, ali su i jako skupe.

Neil je za Buzzfeed još jednom objasnio i tzv. “zombi poljubac”. “To je proizašlo iz istraživanja i razgovora sa znanstvenicima kako djeluju kordicepsi. Što ako bi se radilo manje o ugrizima i nasilnosti? Oni prenose vitice s jednog domaćina na drugog. Kao što vidite s Tess, ako im ne uzvratite, neće biti nasilni prema vama”, pojašnjava proces nastao iz razgovora sa znanstvenicima.

Što je s The Last of Us 3? Sony Naughty Dog ne tjera na ništa

Upitan o budućnosti The Last of Usa, Druckmann otkriva da će nadolazeći mutliplayer projekt ispričati novu priču s novim likovima na potpuno novim lokacijama.

O The Last of Us Part III, igri koja bi se zbivanjima nastavila direktno na dvojku, kaže da je jako sretan što Sony Naughty Dogu ništa ne uvjetuje. “Samo zato što je nešto uspješno, to ne znači da mora imati nastavak”, kaže. Pa povlači usporedbu s Unchartedom. “Uncharted je bio nevjerojatno uspješan, Uncharted 4 je jedna od najprodavanijih igara uopće, ali mogli smo staviti točku na priču, reći da smo gotovi i nastaviti dalje. Isto možemo i s The Last of Usom”, zadovoljan je Druckmann. “Na nama je hoćemo li nastaviti ili ne.” Međutim, zagonetni kreativni direktor The Last of Usa je neodređen, ne otkriva je li donešena odluka o razvoju direktnog nastavka. Možda je čak već u razvoju.

ffa anketa

S kojom ocjenom biste ocijenili drugu epizodu The Last of Us TV serije

  • 5 80%
  • 4 14%
  • 3 3%
  • 1 2%
  • 2 1%
Hvala ti 🎉

Što je sa serijom? Hoće li biti druge sezone? Ništa još nije službeno, ali ako The Last of Us TV serija nastavi biti ovoliko popularna, moglo bi biti. Ali isključivo ako će pratiti konture priče zadane u igrama. “Želimo samo adaptirati igre, ne želimo ići izvan njih”, zaključuje Druckmann.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano