Vijesti

Kreator World of Tanksa javno je podržao Rusiju, pa dobio otkaz

Sergey Burkatovsky (poznatiji pod nadimkom “SerB), kreativni direktor u bjeloruskom Wargamingu te jedan od originalnih developera globalnog hita World of Tanks na Facebooku je javno podržao rusku invaziju na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Podržavam djelovanje Oružanih snaga Ruske Federacije, DPR-a i LPR-a”, napisao je na Facebooku. Post je ubrzo zatim nestao, ali nije promaknuo vodstvu kompanije kojem nije trebalo dugo da mu uruči otkaz. Da stvar bude apsurdnija za Sergeya, jako puno njegovih kolega radi u Wargamingovom studiju u Kijevu. A ovo je slika s kojom je prokomentirao razlaz s Wargamingom.

“Sergey je kao naš zaposlenik izrazio svoje osobne mišljenje, a koje se kategorički ne poklapa sa stavom tvrtke. Naši napori su sada su usmjereni u pomoć naših preko 550 kolega u Kijevu i njihovim obiteljima”, poručili su iz Wargaminga, nakon što je Burkatovskyju uručen otkaz.

Izrazito jasan stav bjeloruskog (sa sjedištem na Cipru) Wargaminga ujedno je i dokaz da nisu svi Rusi i Bjelorusi pod utjecajem tamošnjih režima, odnosno ne podržavaju rat u kojem njihove zemlje sudjeluju na teritoriju treće, suverene zemlje.