Vijesti

Kreatori Gears of Wara prebacuju se na razvoj next-gen igara, Star Wars im nije u planu

The Coalition – elitni Microsoftov studio koji je je preuzeo razvoj Gears igara interno se prebacuje na novu verziju Unreal Enginea – onu koja je prva demonstrirala mogućnosti PlayStationa 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Transfer s Unreal Enginea 4 na Unreal Engine 5 ujedno znači i tranziciju na razvoj next-gen igara. Kako pišu na blogu, tranzicija na novu verziju grafičkog pokretača označava veliki poduhvat, što ujedno znači i da neko vrijeme neće najavljivati nove naslove.

Dakle, ništa od The Coalitiona na E3, ali studio priznaje da radi na nekoliko novih projekata. “Uzbuđeni što možemo nastaviti tradiciju korištenja Unreal Enginea na nekoliko novih projekata u narednim godinama.”

Jedan od novih projekata nije nova Star Wars igra. Nakon što je Disney odlučio ne nastaviti ekskluzivnu suradnju na Star Wars igrama s Electronic Artsom, krenule su špekulacije kako je Microsoft posvetio razvoj jednog takvog naslova upravo The Coalitionu. Njihov šef komunikacija na Redditu je demantirao glasine. “Ne radimo na naslovu takvog tipa”, poručio je.

Dakle, da rezimiramo. The Coalition radi na nekoliko novih naslova, a nijedan od njih nije Star Wars. Prilično smo sigurni kako je jedan od njih Gears 6 te jedva čekamo vidjeti next-gen naslov od jednog od najboljih Microsoftovih studija.

Igra

Povezano