VijestiZanimljivosti

Kreatori Loop Heroa potiču Ruse da piratiziraju igru

Svojevrsne žrtve rata u Ukrajini su i Rusi, od kojih su neki možda i protiv tamošnjeg vodstva, ali sankcije zapadnog svijeta onemogućile su im neke naočigled normalne aktivnosti. Poput, primjerice kupovanja igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina gaming platformi blokirala je tamošnje igrače u kupovini igara, a one koje to i nisu napravile, poput Nintenda, ionako ne mogu profitirati od lokalnog tržišta budući da su platni sustavi velikih kartičarskih kuća blokirani.

Toga su svjesni i developeri iz ruskog Foour Quartersa, razvojnog studija Loop Heroa, jedne od najigranijih igara prošle godine. Stoga su odlučili pripomoći sugrađanima “u ovim teškim vremenima”, prenosi Vice.

Protiv rata

“Zahvalni smo na podršci onih koji žele kupiti Loop Hero, ali to ne mogu. Istina je da nam pomoć ne treba, mi smo u redu. Radije pomognite vlastitim obiteljima”, napisali su na lokalnoj društvenoj mreži VKontakte, nakon što su priložili link na torrent svoje igre. “Podignite gusarsku zastavu”, poručili su fanovima.

Inače, Four Quarters jedna je od rijetkih organizacija u Rusiji koje su poručile da su protiv rata u Ukrajini. Poruka mira ujedno je i posljednja ovog studija na Twitteru, nakon čega je Putin općenito blokirao pristup toj društvenoj mreži iz Rusije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano