Vijesti

Kreatoru originalnog God of Wara ne sviđa se novi Kratos: “To više nije God of War”

Treba li God of War biti toliko… osoban? Pita se to David Jaffe, kreator originalnog God of Wara koji datira još s PS2. Nije obožavatelj modernog God of Wara počevši od reboota iz 2018. i pojašnjava što mu točno smeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smeta mu novi Kratos. I nejgova interakcija s Atreusom. Zašto uopće mora biti odnosa otac-sin? Smatra da to ne leži Kratosu i za taj razvoj lika krivi kreatore novog God of Wara, a osobito Coryja Barloga, kojem zamjera što u igre mora unositi toliko svog životnog iskustva.

“To više nije taj lik”

S novim Kratosom vidi isti problem kao i u Indiana Jones filmovima. “Znaš što? Ja sam Spielberg. Sada sam stariji, uživljen sam u svoju obitelj i želim pričati priče o očevima i sinovima”, imitira Stevena Spielberga, pa dodaje: “Ne! Je*i se! To više nije taj lik, bilo da se radi o Indyju ili prokletom Kratosu.”

Jaffe smatra da ako već trebaš stvoriti lika koji bi reflektirao tvoj životni rast i suočavao se sa tvojim osobnim životnim izazovima, to je super, ali onda napravi novi IP. Nemoj to napraviti Kratosu ili Indiani Jonesu koji to nisu. “Nemojte to zvati God of Warom ili Indiana Jonesom!”

ffa anketa

Je li vam bolji novi ili stari Kratos iz God of Wara?

Međutim, Jaffe istovremeno smatra kako su posljednja dva God of Wara sjajne igre odlične produkcije i zabavnog gameplaya. I dok nema toliko problema s Kratosom u rebootu, dodaje da mu se ne sviđa direkcija lika u Ragnaroku. Iako misli da novi Kratos nebi bio toliko dobar da nije bilo “starog Kratosa”.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano