Vijesti

Kriptomineri su već probili Nvidijinu RTX 3060 karticu

Prije nekoliko tjedana Nvidia se sjetila ući u borbu s kriptominerima koji već 10-ak godina uništavaju tržište grafičkih kartica. “Mi smo igrači”, napisali su iz Nvidije, pa najavili kako će RTX 3060 imati posebnu zaštitu koja će ograničiti rudare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nvidia je softverski ugradila hash limiter koji bi RTX 3060 trebao učiniti neupotrebljivim za rudare. “Korisnici nikako neće moći zaobići limitator iz drivera”, tvrdili su. Tri tjedna kasnije, kineski moder dokazao je drugačije, piše Wccftech.

U obranu Nvidie koja se u najavi fokusirala na Etherum kao kriptovalutu čije rudarenje želi spriječiti, kineski moder je zasad RTX 3060 otvorio za rudarenje jedne druge valute – Octopusa.

Nagađa se i kako RTX 3060 može rudariti i sve ostale kriptovalute osim Etheruma, a zašto se Nvidia fokusirala na samo tu jednu kriptovalutu nije nam baš jasno.

Kako bilo, trend prisutan je i kod ostalih valuta poput Monera, Zcasha, Grina i drugih, stoga je za očekivati kako će najjeftinija RTX30 kartica, poput svih ostalih, i dalje biti poželjna za rudare.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano