Vijesti

Kupuje li Sony stvarno Take-Two, izdavača GTA i Red Dead Redemptiona?

Jučer je na internetu snažno odjeknula vijest kako Sony kupuje Take-Two, izdavača koji, između ostalih, pod sobom ima serijale poput Grand Theft Auta i Red Dead Redemptiona, te sve 2k sportske igre uključujući i NBA2K koji je tvornica novca sam za sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to posljedica je objave priznatog Marketwatcha kako su dionice Take-Two izdavača porasle za 6,9%, a sve nakon što je poznati financijski analitičar Joel Kulina izjavio da Sony, prema njegovim informacijama, priprema kupnju čitavog Take-Twoa.

Nevjerojatan potez koji nije nemoguć, ali se neće dogoditi

Potez je to koji zvuči nevjerojatno, ali ne i nemoguće, jer Sony si to vjerojatno može priuštiti, međutim, bila bi to golema inkvizicija koja bi, ako bi bilo što krenulo po krivu, mogla baciti čitavu kompaniju na koljena. Ako pitate autora ovih redaka, koji je jutros izašao iz kuće sa 120 kuna, a vratio se s 40 i ne zna na što je potrošio ovih 70 kuna, dakle očitog financijskog genijalca – bio bi to rizik u koji se možda vrijedi upustiti.

Ipak, Sony vode diplomci Harvarda, Cambridgea i ostalih poznatih svjetskih sveučilišta koji se, prema svemu sudeći, ipak nisu odlučili povući takav potez. To je potvrdio i Joel Kulina koji se nakon čitavog dana javio s informacijom kako su neki mediji pogrešno interpretirali njegove izjave. Međutim, i dalje se nagađa kako netko pokušava kupiti kompaniju, a vrijeme će pokazati je li to ipak Sony ili netko drugi.

Povezano