Vijesti

“Kupujte je*ene igre po punoj cijeni”, poručuje nam kreator Days Gonea

Kreator Days Gonea ovih dana puno je po medijima. Nakon što je u javnost isplivalo da je napustio Studio Bend nakon što mu Sony nije dopustio razvoj Days Gonea 2, John Garvin postao je omiljena persona gaming industrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nikada nismo dobili službenu potvrdu zašto Sony ne želi dalje s Days Gone, za to postoje 2 razloga. Slaba prodaja (više) i tehnička nedovršenost originala (manje). Loše recenzije utjecale su na atipičnu prodaju za Sony i čini se da je upravo to presudilo Garvinu u Studio Bendu, unatoč tome što se pokušava stvoriti narativ da Sony više nije ono što je nekada bio.

“Ako volite igru, kupite je po je*enoj punoj cijeni”, bijesan je poručio Josh Garvin u novom podcastu kod kreatora God of Wara Davida Jaffea. Bio je to svojevrsni osvrt na ovomjesečni dolazak Days Gonea na PlayStation Plus.

“Kako igrač može znati da mu se igra sviđa prije nego što je kupi?”, zapitao se domaćin. “Ne znam, ali onda se nemojte poslije buniti kada igra ne dobije nastavak”, odgovorio mu je kreator Days Gonea prije nego što je nastavio s prepričavanjem problema na koje je nailazio kao voditelj Benda.

Jesu li za kobnu sudbinu Days Gonea krivi igrači, Sony ili vodstvo studija?

Sony možda i nije ono što je nekad bio, ali koliko god voljeli Days Gone, radi se o igri koja nije ispunila očekivanja. U svojoj recenziji (jednoj od rijetkih pozitivnih na internetu) ustvrdio sam kako je upravo nedostatak kvalitetnijeg vodstva u studiju kriv za tehničku i narativnu neispoliranost te ukupnu nedorečenost igre.

AAA igre za jednog igrača pretežnu većinu prodaje ostvare u prvom tjednu. Prodaja u globalu najviše ovisi o dvije stvari. O recenzijama (više) i osobnim preporukama poznanika (manje). Kada imate loše ocjene i prodaja će patiti. John Garvin možda nehotično posljednjih dana u medijima indirektno ističe Sony kao krivca za neuspjeh Days Gonea. Ali sada kada su krivi i igrači, skloniji smo vjerovati kako najveći dio krivnje snosi vodstvo studija.

Da citiram opis ocjene 83/100: Days Gone je obavezno štivo za sve ljubitelje zombi i apokaliptičnih okruženja, a kojem za neki kultni status nedostaje više ambicije. Da je projekt vodio Neil Druckmann ili Cory Barlog, onaj siroti lik kojeg spašavamo u njegovih preko 100 reinkarnacija imao bi više od jedne jedine linije teksta (klik ako ne znate o čemu pišem).

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano