Vijesti

Larian prestižnu GOTY nagradu posvetio preminulom kolegi

Prethodnu The Game Awards noć dugo ćemo pamtiti. Možda ne toliko zbog najava novih igara i prikazanih trailera, koliko po raskošnoj produkciji te sjajnoj atmosferi unutar velebnog auditoriuma u Los Angelesu.

Od osam nominacija, Larian je za svoj RPG Baldur’s Gate 3 osvojio čak pet nagrada uključujući i onu najprestižniju – za igru godine. Svi prisutni u dvorani bili su oduševljeni kada se šef studija Swen Vincke, odjeven u oklop, zajedno sa svojim kolegama uputio prema pozornici kako bi preuzeo taj prestižni kipić. Potom je uslijedio najemotivniji trenutak večeri.

“Svi u Larianu unijeli su srce i dušu u ovu igru i ovo nebi bilo moguće bez njih”, zahvalio je Vincke svojim kolegama, da bi potom progovorio o izazovima rada tijekom pandemije Covid-19: “Bila su to teška vremena, putem smo izgubili nekoliko kolega i željeli bismo ovu nagradu posvetiti svima njima. Posebno Jimu, našem cinematic leadu koji je preminuo prošlog mjeseca…”, nastavio je sa suzom u oku, dok je kamerman nizao kadrove dirnutih kolega u publici. Bio je to emotivan trenutak za sve prisutne.

Jim Soutworth

Jimu Soutworthu rak je dijagnosticiran krajem 2022. godine. Unatoč teškoćama, hrabro je nastavio pomagati kolegama privoditi razvoj Baldur’s Gatea 3 svom kraju. Soutworth je doživio izlazak igre u koju je uložio veliki dio sebe. Nažalost, izgubio je bitku s bolešću u studenome prošle godine, u 56. godini života.

“Bio je prijatelj sa svima u timu. Premda dovoljno star da im bude otac, bio je željan druženja sa svojim animatorima. Volio je razvijati igre, a mi smo ih voljeli izrađivati s njim. Jako će nam nedostajati”, poručio je James Austin, šef podružnice Lariana u Ujedinjenom kraljevstvu.

Povezano