Vijesti

Legendarni FPS Delta Force vraća se u modernom ruhu s velikim bojištima i kampanjom iz omiljenog ratnog filma

Prije Battlefielda i Call of Dutyja imali smo Medal of Honor i Delta Force. I dok je MoH spao na milost i nemilost Electronic Artsa, kreatori Delta Forcea raspali su se nakon posljednje igre 2009. Možda i bolje da jesu, jer DF: Xtreme 2 bio je smeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas prava na IP ima kineski Tencent i, sudeći po teaser traileru, oživljavanje Delta Forcea čini se prilično ambiciozno. Kampanja za jednog igrača bazirana je na kultnom ratnom filmu Pad crnog jastreba (Black Hawk Down), a multiplayer će poput Battlefielda biti baziran na velikim mapama i bojištima. Developeri iz TiMi studija ne navode konkretan broj igrača, osim da će mape brojati više od nekadašnjih 16v16 igrača.

“Naši dizajneri odlučili su graditi imerzivna ratišta koja će ugostiti borbe veće od prijašnjeg ograničenja od 32 igrača. Kako bismo stvorili veličanstvenu atmosferu ratovanja na tlu, moru i u zraku, osmislili smo različite načine borbe i mape koje će ispreplesti velike visinske razlike, špilje i pregršt opcija za vozila”, poručuje producent Shadow Guo.

U razvoju kod kineskog giganta

Navode se jurišna i oklopna vozila, helikopteri, ratni brodovi, džipovi, kamioneti, borbeni zrakoplovi, dronovi… Više ćemo saznati u utorak 22. 8. od 20 sati na Gamescom Opening Night Live prezentaciji, kada je zakazan detaljniji prikaz igre. Zanimljivo, na istom događaju će se pojaviti i Call of Duty: Modern Warfare 3.

TiMi studio, odnosno grupa studija nije odveć poznata na zapadu, međutim, na azijskom tržištu dominira s naslovima koji broje stotine milijuna igrača. Između ostalog, za Activision su razvili i mobilni Call of Duty, daleko najpopularniju ratnu igru današnjice. Delta Force je u razvoju i za velike platforme, ali i za mobitele. Budući da smo svjesni da idućeg Battlefielda nema na vidiku, a igrači su nikad manje zainteresirani za novi CoD, ima li prostora za jedan dobar visokobudžetni klasični ratni multiplayer?

Igra