Vijesti

Legendarni Intellivision se vraća s family-friendly Amico konzolom

I ne samo da se vraća, nego se vraća u velikom stilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo tko se sjeća Intellivisiona – Mattelove serije konzola s kraja sedamdesetih i tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Iako su reklamirane kao izravna konkurencija Atariju, imale su prosječan uspjeh uz solidan library igara.

No da se ime Intellivision ne prepusti zaboravu, na ovogodišnjem E3 je prikazan svojevrsni remake Intellivisiona pod imenom Amico. Amico na talijanskom jeziku znači prijatelj te je Amico upravo to – savršena konzolica za igranje couch co-op igara s ili protiv prijatelja. Mnoge igrače lijepe gaming uspomene vežu uz trenutke igranja u istoj sobi zajedno ili protiv prijatelja, a Intellivision clja upravo na to.

Prikazane igre su vrlo jednostavne 2D igrice koje izgledaju zabavno i zarazno, pogotovo za veća party okupljanja. Ne očekujte fotorealističnu grafiku, jer Amico to ne pruža. Ono što pruža je iznimna zabava uz najdražu ekipu ili obitelj. Mnoštvo igara su remasteri i remakeovi najpopularnijih Intellivisionovih naslova, te poneki novi naslov.

Uz klasičnu bijelu boju, crna izgleda odlično.

Kontroleri umjesto numeričkih tipki sada imaju ekran osjetljiv na dodir, kao i jog-dial tipku koja po riječima developera se vjerno okreće u svim mogućim smjerovima i nije ograničena na svega 8 smjerova kao kod većine drugih kontrolera. Kontroler posjeduje motion tehnologiju, sličnu onoj u Nintendo Wii kontrolerima i mnoge igre se mogu igrati upravo pokretom, odnosno pomicanjem kontrolera. Uz konzolu dolaze dva bežična kontrolera, ali bluetoothom moguće je spojiti i nekoliko pametnih telefona umjesto kontrolera, pa istovremeno može igrati čak do 8 igrača.

Ipak, retro verzija je apsolutni pobjednik predivnog spoja klasike sa modernim detaljima.

Cijena konzole je $279, odnosno €279 u Europi. Preporučena cijena digitalnih igara je svega $10, dok će se fizičke prodavati po cijeni od $20. Datum izlaska je 10. listopad ove godine te se najtoplije nadamo da će netko i sa naših prostora upiknuti ovu zaista zabavnu konzolicu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano