Vijesti

Legendarni Kamiya napustio Platinum pa poručio da će nastaviti raditi igre: “Neću vas razočarati”

Hideki Kamiya legendarni je kreator videoigara. Zaslužan za Resident Evil 2, Devil May Cry, Okami i druge, ovaj veteran gaming industrije 2006. osnovao je PlatinumGames, kojeg će napustiti nakon 17 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamiya je u u Platinumu zaslužan za obje Bayonette i The Wonderful 101, a među širom skupinom igrača nekako je najpoznatiji kao kreator Scalebounda, velike Xbox ekskluzive koja nikad nije izašla – monumentu najgorim danima Xboxa.

Prošle godine, u mainstreamu je daleko više odjeknuo neuspjeh Babylon’s Falla od sjajne Bayonette 2. S kreativne strane, Kamiya s Babylon’s Fallom nije imao dodira, ali radi se o naslovu koji je pod njegovim vodstvom gurnuo studio u svojevrsnu krizu. Nekako zasjenut tim neuspjehom, Kamiya obznanjuje odluku o napuštanju studija.

Nastavit će raditi igre na svoj način

“Osjećam da je ovo najbolji ishod za sve”, poručio je priopćenjem, pa dodao: “nastavit ću stvarati igre na Hideki Kamiya način. Nadam se da ćete držati oči otvorene.” Potom se obratio na Twitteru, gdje se zahvalio na podršci.

“Nisam zabrinut za svoju budućnost. Sve dok imam vašu podršku, nastavit ću izrađivati igre i dat ću sve od sebe da vas ne razočaram”, napisao je. I dok najavljuje svoje daljnje djelovanje u industriji, ne zna se što je iduće za 52-godišnjeg dizajnera igara. Capcom je uvijek dobar izbor za povratak? Možda neka suradnja s Xboxom? A ne znamo ni što će biti s njegovim misterioznim superherojskim projektom GG.

Povezano