Vijesti

Leteći kukci nenajavljeno stigli u Helldivers 2. Igrači uvjereni da je sve jedna velika zavjera

Premda ih Arrowhead studio nigdje nije izričito napomenuo, čak ni u službenom patch notesu, u Helldivers 2 stigla je nova vrsta odvratnih neprijatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kada se u igri odvija epska bitka unutar Major Order zapovjedi, koja bi kao trebala eliminirati kukce jednom zauvijek, u igru su sletjeli mutirani leteći kukci. Prigodno se nazivaju Shriekers i zvuče grozno, a zasad se pojavljuju tek nekim igračima na nekim misijama.

Dok se s visine se naglo spuštaju na igrača, zvuče i izgledaju naporno, a developeri ni sama meta igre, čini se, ne žele priznati da takvi kukci uopće postoje, što je djelom još jednog zabavnog elementa Helldiversa 2. “Ministarstvo Istine se slaže da simpatizeri kukaca samo žele isprati mozgove dobrim ljudima. #lažu”, oglasili su se iz fiktivnog ministarstva Helldiversa.

Sve to navelo je igrače na razmišljanje. Što ako nova misija, umjesto konačnog uništenja kukaca, zapravo ima za cilj učiniti ih još opasnijima? Naposlijetku, “upravljiva demokracija” može ostati takva kakva jest samo ako postoji neki konstantan strah. Neka konstantna prijetnja.

Političarima, vjeruju igrači, nije u interesu dovesti mir. Stoga su neki od njih počeli bojkotirati Major Order te masovno pozivaju ostale igrače da učine isto. Sve kako bi, nadaju se, spriječili daljnje mutacije kukaca.

Igra

Povezano