Vijesti

Metal Gear je premašio milijardu dolara prihoda

Odlazak Hidea Kojima iz Konamija, ili, bolje rečeno, protjeravanje Hidea Kojime iz Konamija značio je kraj ozbiljnom Metal Gear Solidu. Lijepo je imati tu sposobnost zaboraviti Metal Gear Survive, a kada bace pogled na financije, vjerujemo da bi i čelnici Konamija voljeli zaboraviti čega su se odrekli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Konami je na svojem webu potvrdio kako je Metal Gear Solid s posljednjim danom lipnja generirao preko milijardu dolara prihoda te istovremeno premašio 60 milijuna prodanih primjeraka. Za to mu je trebalo oko 35 godina, od kada je izašao prvi Metal Gear za Nintendo, međutim, ozbiljne brojke krenule su tek krajem 90-ih s prvim Metal Gear Solidom na PS1.

U izostanku Kojime i bilo kakvog potencijala za nekim ozbiljnijim nastavkom, u nastojanju da upeca još ponešto novca iz neosporno popularnog serijala, Konami za jesen priprema Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1. s portovima prva tri MGS-a za moderne platforme, a negdje u idućoj godini uslijedit će remake za MGS3: Snake Eater.

U nijednom obliku, barem zasad, neće izaći MGS4. Tu, još uvijek PS3 ekskluzivu, mnogi očekuju u potencijalnom “Vol. 2” izdanju portova, a da se može portati s prekomplicirane PS3 arhitekture ukazuje činjenica da je MGS4, u jednom trenutku razvoja prije 20-ak godina, bio igriv i na Xbox 360, premda nikad nije izašao na toj konzoli.

Igra

Povezano