Vijesti

Microsoftovo neslužbeno glasilo napalo je TGA, zamjeraju jer Forza Horizon 5 nije nominirana za igru godine

Windows Central jedan je od onih fanboyski nastrojenih medija. Da su priklonjeni Microsoftu ni ne čudi, jer… pogledajte im ime, ali njihovi novinari često su prvi na braniku kada treba nešto napraviti za Microsoft.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispitati bilo javnosti, pljucnuti po konkurenciji, neobjektivno recenzirati neki njihov proizvod ili nešto treće, odradit će što treba, a zauzvrat će dobiti sve benefite kompaniji omiljenog medija. Da se razumijemo, postoje mediji koji su naklonjeni PlayStationu, ima ih naklonjenih Nintendu, ali Windows Central je Microsoftov.

I dok smo se i mi sami iznenadili izostankom nominacije za Forzu Horizon 5 za najbolju igru na The Game Awardsima, Jez Corden je otišao korak dalje. “Omalovažavanje Forze Horizon 5 na The Game Awardsima štetno je za gaming industriju”, najbolje bismo preveli naslov njegovog rant teksta.

Ostale nomnirane igre nisu popularne poput Forze

“Kako najbolje ocjenjena igra godine nije nominirana za igru godine?”, pita se Corden. “Forzu će vjerojatno igrati više igrača nego sve ostale nominirane igre zajedno”, spustio je svima ostalima, a zatim je u rukavicama opleo po Sonyjevim igrama koje redovito osvajaju nagrade. “Neobično je vidjeti nominaciju za igru koja nije big-budget cinematična priča isprekidana s gameplay sekvencama.”

Corden smatra kako žiri zajedno s Geoff Keighleyem nastoji biti poput Oskara. “Igre poput Forze Horizon 5 nebi trebale biti diskreditirane jer nemaju snažnu priču, igre su više od toga”, a zatim je nastavio izvan granica objektivnosti hvaliti inače zaista odličnu Forzu Horizon 5, koja ipak nije najbolja igra u svemiru kakvom je nastoji prikazati.

“Omalovažavanje Forze Horizon 5 nije samo omalovažavanje Playground Gamesa, ono je omalovažavanje čitave industrije”, zaključio je.

Jesu li novinari iz žirija imali dovoljno vremena?

Nakon burnih reakcija interneta, Corden je nadopisao tekst novim saznanjima. Navodno novinari iz žirija nisu imali dovoljno vremena procijeniti je li Forza Horizon 5 zaista zaslužila nominaciju prije zaključivanja popisa. Što je žešća glupost, budući da je rok za odluke bio 11. 11., a recenzije su lansirane tjedan dana prije. Uostalom, FH5 nominirana je u tri druge kategorije.

Nećemo ulaziti u razloge zašto žiri sastavljen od novinara gaming industrije nije nominirao Forzu Horizon 5 za igru godine, ali činjenica je da na dodjelama nagrada sportske igre tradicionalno ne osvajaju GOTY priznanja.

I dok je Corden djelomično u pravu da žiri favorizira naslove sa snažnim pričama, totalno je pogrešno uzimati vrijeme igranja i popularnost kao najvažniji kriterij. Kao što je pogrešno diskreditirati druge, potpuno zasluženo nominirane naslove.

Da, Forza Horizon 5 je zaslužila barem nominaciju, ali način na koji Microsoft to nastoji prikazati je pogrešan.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano