Vijesti

Microsoft će u četvrtak otkriti što je smislio za Xbox

Hoće li ugasiti Xbox konzole? Hoće li ugasiti Xbox brand? Ili će “samo” krenuti s isporukom vlastitih igara na druge konzole? Nagađanjima i uzdizanjima polu-lažnih “insajdera” bliži se kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Microsoft je, čini se, održao taj hitni sastanak o budućnosti Xboxa, odluke su donesene, a sve će otkriti u četvrtak 15. 2. u 21 sat kada će objaviti podcast. Pritom ne otkriva previše osim da će šef Xboxa Phil Spencer, predsjednica gaming divizije Sarah Bond te voditelj Xbox Studiosa “podijeliti ažuriranja o poslovanju Xboxa”.

Premda još uvijek ništa nije potvrđeno, navodno će niz Xbox ekskluziva završiti na PlayStation i Nintendo konzolama. Prvo mali hitovi poput Hi-Fi Rusha i Pentimenta, potom piratski MMO Sea of Thieves, neki spominju i Starfield te Gears of War serijal, a priča se i o simultanom izlasku budućih naslova kao što su Hellblade 2 i Indiana Jones na sve platforme.

Sve ćemo znati u četvrtak, ali vjerujemo da Microsoft svakako neće odustati od proizvodnje konzola. Ionako je vrijeme fizičkih konzola ograničeno, svijet radi migraciju na cloud i što se tiče klasičnih konzola, ostala je možda još jedna ili dvije generacije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano