Vijesti

Microsoft: “Game Pass nije Netflix za igre. Puno je bolji i uspješniji”

Prva misao koju pretežno vežemo za Game Pass je – ušteda. Ili “jako puno igara za relativno malo novca”. Poanta je i da samo tržište percipira Game Pass kao uslugu koja daje veliku vrijednost za novac. I to zaista i je tako, no u cijeloj priči i Microsoft jako puno zarađuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarah Bond (direktorica zadužena za razvoj usluga na Xboxu) otkrila je zanimljive informacije vezane za Game Pass i korisnike istoga. Ako ste mislili da su Game Pass vlasnici škrtice koje žele samo proći jeftino, onda se varate.

Statistika je i više nego zanimljiva:

  • Game Pass vlasnici provode 20% više vremena igrajući igre od onih koji nemaju Game Pass
  • Game Pass vlasnici igraju 30% više igara od onih koji nemaju Game Pass
  • Game Pass vlasnici igraju i isprobavaju 40% više žanrova od onih koji nemaju Game Pass

Koja je uzročno posljedična veza ovakve statistike? Pogađate – više igara, više vremena igranja te više isprobavanja žanrova = Game Pass vlasnici troše više novaca od igrača koji nemaju Game Pass.

  • Game Pass igrači troši 20% više novca na igre i igranje nego igrači koji nemaju Game Pass

Brojka od 20% nikako nije zanemariva niti mala, a Sarah Bond je objasnila kako je Game Pass bolja (za njih) stvar od Netflixa.

Kad se pretplatite na servis koji nudi video sadržaj, tu monetizacija završava. Pretplatite se i to je to. U gamingu je obrnuta stvar: uvijek postoje stvari u igri koje možete kupiti, postoji dodatni sadržaj (DLC), postoje drugi žanrovi i igre koje možete isprobati”

Sarah Bond

Microsoft će i dalje u budućnosti nastaviti razvijati Game Pass, a mi mislimo da će servis posebno eksplodirati na kraju godine kada na isti dođe Halo Infinite i jednom kada Bethesda krene izbacivati svoje igre za Xbox i PC.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano