Vijesti

Microsoft i Activision se dogovorili. Produžen je rok za finalizaciju akvizicije

Budući da CMA iz Ujedinjenog Kraljevstva još uvijek ima prigovore na najveću akviziciju gaming industrije svih vremena, Microsoft nije uspio na vrijeme realizirati posao s Activision Blizzardom. Jučer je istekao rok, što je značilo kako AB može napustiti posao i inkasirati preko 3 milijarde dolara penala, ali dvojac je postigao konsenzus.

Čelnici Microsofta i Activision Blizzarda dogovorili su produženje roka do 18. 10., do kada se nadaju omekšati CMA i druge regulatorne agencije diljem svijeta koje još uvijek nešto zamjeraju, poput Kanade. Produženje roka nikoga ne iznenađuje, budući da je akvizicija svima u interesu. Ponajviše zbog dogovorene cijene dionica, koja je s 95$ viša nego li je dionica te kompanije ikada vrijedila, pa je tako prestalo i javno trgovanje istih na burzama.

“Ispoštovat ćemo sve dogovorene obveze s Europskom komisijom i drugim regulatorima te nastaviti raditi s CMA na pitanjima pokrenutima u Ujedinjenom Kraljevstvu. Uvjereni smo u naše izglede za dovršavanje ove akvizicije do nove ciljne crte”, poručio je Microsoftov dopredsjednik Brad Smith.

Da će sve završiti do 18. 10., optimističan je i Phil Spencer, pa će tako u naredna tri mjeseca sve uključene strane nastojati ispregovarati što bolje uvjete s UK-om. Microsoft je, navodno, spreman i odvojiti dio cloud poslovanja u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Povezano