Vijesti

FTC nije uspio! Microsoft još samo jedna preprekica dijeli od kupovine Activision Blizzarda

Rezimirajmo. Microsoft je dobio argument na sudu protiv američke Savezne trgovinske komisije (FTC), FTC je uložio žalbu, očekivali smo dodatna kompliciranja i prolongiranja, ali u posljednjim satima petka ipak je stigla odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FTC nije uspio u naumu produžiti privremeno nametnutu zabranu akvizicije, odnosno, žalbeni sud je odbio žalbu. Što znači da sada Microsoftu više ništa ne stoji na putu da realizira akviziciju i moći će to napraviti u ponedjeljak, posljednjeg dana roka dogovorenog s Activision Blizzardom. Barem na američkom tržištu.

Međutim, još uvijek nije skroz gotovo. Akviziciju su dopustila sva velika tržišta osim Ujedinjenog kraljevstva, što Microsoft neće spriječiti da realizira kupovinu, ali će na tom tržištu morati napraviti dodatne ustupke. No čini se kako je tamošnji regulator CMA, nakon inicijalne potpune blokade, sada ipak spremna razgovarati. Tako se do konca ljeta očekuje dogovor kojim Microsoft te Activision Blizzard nebi trebali djelovati fiktivno odvojeno na tom tržištu.

Game Pass se možda odvoji od Microsofta u UK-u

Podsjećamo CMA problem vidi u cloud poslovanju i zabrinuta je da će Microsoft ovim potezom imati preveliku moć na tom polju u odnosu na konkurenciju, premda je Microsoft pružio garancije kako će dopustiti igre Activision Blizzarda na drugim cloud uslugama idućih 10 godina.

Kako bi ugodio Ujedinjenom kraljevstvu, Microsoft navodno razmatra u toj zemlji izdvojiti ili prodati dio cloud poslovanja na druge aktere, pa bi u konačnici Game Pass u Ujedinjenom kraljevstvu mogao djelovati kao zaseban entitet.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano