Vijesti

Microsoft je kupio Bethesdu (TES, Fallout, Doom, Wolfenstein, Starfield…)

Upravo se odvija jedan od najvećih trenutaka gaming industrije. Microsoft je kupio Bethesdu, pionira industrije i jednog od najznačajnijih svjetskih izdavača s kultnim igrama i serijalima.

Upravo su to potvrdili obje tvrtke, Microsoft i Bethesda, što znači da će se budući nastavci Dooma, The Elder Scrollsa, Fallouta, Wolfensteina, Dishonoreda, Preya, Starfielda (ovom prilikom još jednom potvrđen) i ostalih moći igrati samo na Xboxu. Većina njih i na PC-ju kroz Xbox anywhere program, ali na PlayStationu vjerojatno ne.

Microsoft je za ovu akviziciju izdvojio preko 7.5 milijardi dolara. I sada im više nitko nikada neće moći predbaciti da imaju premalo vlastitih igara. Trebalo je samo zavući ruku u vreću i problem je riješen.

Iz akvizicije se rađaju dvije zanimljive činjenice.

  1. PS5 sada ima dvije vremenske Microsoftove ekskluzive. Deathloop i Ghostwire Tokyo. Sony je sporazume za ove igre sklopio prije akvizicije i on će se trebati ispoštovati.
  2. Bethesda i Obsidian sada će biti sestrinski studiji. Nakon što ih je Bethesda zeznula s kupovinom Fallout prava, sad će trebati raditi skupa.

I dok zasad još uvijek nije potvrđeno da će budući Bethesdini naslovi biti Xbox ekskluzive, Todd Howard iz Bethesde je u svojem pismu poručio da žele svim gamerima omogućiti isto iskustvo igranja svugdje, na svim ekranima (ali ne i sistemima), a s Microsoftom će nastaviti jer dijele isti stav po tom pitanju – igranje svima i na svim ekranima. Dok je potvrđeno kako će svi budući naslovi od Bethesde biti dostupni unutar Gamepass pretplate od prvog dana.

Podrži FFA

Iza FFA stoji mala, ali strastvena grupa gamera. Kako bismo bili što aktualniji i održavali najaktivniji gaming forum na ovim prostorima, ulažemo vlastito slobodno vrijeme i novac. Ako smatrate da to zaslužujemo i ako ste u mogućnosti, možete nas podržati novčanim prilogom. Sa svakom kunom bit ćemo još bolji, a zauzvrat nudimo pogodnosti poput uklanjanja reklama s portala i unikatnih bedževa pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close