Vijesti

Microsoft je otkrio kada će izaći GTA 6

Competition and Markets Authority (CMA) iz Ujedinjenog Kraljevstva jučer je objavio čitavi niz dokumenta u svezi donošenja odluke o Microsoftovoj akviziciji Activisiona. Sony se svim silama trudi dokazati da bi ono bilo loše za gaming industriju, Microsoft nastoji dokazati da Activision zapravo nije toliko veliki igrač, a pritom su oboje otkrili nekoliko sočnih informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, Sony otkriva kako su Activisionove igre nekoliko puta igranije i popularnije od svih PlayStation ekskluziva zajedno, što je glavni argument koji bi trebao ukazati na to da bi Microsoft akvizicijom bio na putu do svojevrsnog monopola. S druge strane, Microsoft tvrdi da su PlayStation ekskluzive “jače”, a pritom navodi još neke serijale. Poput GTA.

Prema podacima Xboxa, Call of Duty nije ni približno prva igra koju igrači zaigraju na novom Xboxu, što bi, valjda, trebalo argumentirati da igrači ne kupuju konzole zbog Call of Dutyja. Zato ih kupuju zbog Fortnitea, FIFA-e, GTA i brojnih drugih prije CoD-a.

Ljudi kupuju konzole zbog GTA, a ne zbog Call of Dutyja

Navodeći alternative Call of Dutyju kada ga više ne bude na PlayStationu, Microsoft ističe naslove drugih izdavača u kategoriji “shootera” koje bi Sonyju lako nadomjestile gubitak. Fortnite, Apex Legends, Rainbow Six Siege, Battlefield, ARK Survival Evolved, a zatim stiže do GTA. “Očekuje se da će dugoočekivani Grand Theft Auto VI biti objavljen 2024. godine”, tvrdi Microsoft.

Nema sumnje da Microsoft ima bolji uvid o nadolazećim igrama najvećih izdavača u industriji, puno bolji od prosječnog igrača, stoga sigurno ima jako dobro pokriće kada navodi GTA 6 u godini koja započinje za samo 13 mjeseci.

Debi GTA 6 bit će trenutak koji će pokrenuti tržište s nekoliko desetina milijuna prodanih primjeraka na samom početku prodaje, a u glavama čelnika Microsofta, jedan takav naslov koji izađe jednom u deset godina vrjedniji je od čitavog Call of Duty serijala.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano