Vijesti

Microsoft je slučajno pustio ray tracing u Minecraft na Xboxu

Skoro tri godine prošlo je od najave Xbox Series X-a i demonstracije njegovih mogućnosti u vidu ray tracinga u Minecraftu. Debelo smo zakoračili u 2022., a Minecraft na Xboxu je još uvijek bez ray tracinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se jednim dijelom promijenilo ranije ovog tjedna, kada se bez ikakve prethodno najave ray tracing pojavio u Preview verziji Minecrafta. Međutim, Microsoft i Mojang su ga brzo uklonili. Kako kažu, nenamjerno je implementiran te “ne ukazuje planove za blisku budućnost”.

A sasvim je jasno i zašto. Naime, izvođenje s uključenim ray tracingom na XSX i nije bilo baš najbolje. Za ugodno igranje trebalo je smanjiti iscrtavanje chunkova na samo 8, a zatim je bilo problema s neprirodnim bojama, nekim elementima koji ne rade itd.

Prije tri godine ray tracing u Minecraftu na novim konzolama izgledao je kao lagani zadatak, ali čini se da ćemo na njegovu implementaciju čekati još neko vrijeme.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano