Vijesti

Microsoft je uvjeren da će mu UK ipak dopustiti kupiti Activision Blizzard: “Developeri i igrači, radimo ovo zbog vas”

Očito promptno obaviješten znatno ranije prije donošenja odluke u Ujedinjenom Kralevstvu koje zasad ne odobrava akviziciju Activision Blizzarda, Microsoft je ekspresno reagirao priopćenjem.

Javio se šef Xboxa Phil Spencer koji ponavlja ono što govori posljednjih nekoliko godina, a to je da Game Pass i Microsoft donose spasenje čitavoj industriji video igara.

“Kako bismo dosegnuli milijarde igrača tamo gdje jesu i bez obzira na uređaj na kojem igraju, moramo im pružiti izbor. Omogučavanje izbora načina na koji će igrati igre čini igranje pristupačnijim i dovodi do većih zajednica igrača”, objašnjava Spencer zašto je njegov put bitan igračima diljem svijeta.

Ne može dosegnuti milijarde bez Activision Blizzarda

A zatim nastavlja objašnjavati zašto je jednako bitan i developerima. “Oni imaju koristi od različitih načina distribucija i poslovnih modela za svoje igre. Izbor otvara prilike za inovacije i omogućuje rast industrije.”

“Želimo Activision Blizzardovu zbirku omiljenih igara, uključujući Call of Duty, Overwatch i Diablo, dovesti na Game Pass kako bismo širili njihove zajednice igrača. Isporučujući još veću vrijednost igračima, nadamo se daljnjem rastu Game Passa, šireći ga na mobilne telefone i sve uređaje povezane na internet”, Spencer je još jednom objasnio zašto izdvaja toliki novac za Activision Blizzard.

Šef Xboxa zatim potvrđuje ono o čemu smo pisali prije nekoliko dana. A to je da Activision Blizzard najviše želi zbog njegovog znanja i ekspertiza u razvoju mobilnih igara. “Stručnost koju timovi Activision Blizzarda donose u razvoju igara za mobilne platforme pomoći će nam da shvatimo kako kreirati igre koje privlače igrače diljem svijeta.”

Call of Duty i dalje na PlayStationu

A potom se osvrnuo na glavni razlog zašto Uprava za tržišno natjecanje Ujedinjenog Kraljevstva u prvoj fazi nije dopustila spajanje. Kako kaže, do milijardi igrača želi doći principijelnim putem. “Zato smo već rekli da smo posvećeni tome da ista verzija Call of Dutyja bude dostupna na PlayStationu istog dana kada bude lansirana i kod nas”, ponavlja.

Spencer je uvjeren da će uspjeti uvjeriti regulatorno tijelo u Ujedinjenom Kraljevstvu da promijeni mišljenje. “Vjerujemo da će temeljit pregled pokazati da će kombinacija Microsofta i Activision Blizzarda koristiti industriji i igračima.”

Pritom u nijednoj rečenici ne argumentira zašto akvizicija ne šteti konkurenciji, stoga je zapravo nejasno s čime će ponovno izaći pred regulatore, za što ima tjedan dana.

Povezano