Vijesti

Microsoft možda zabrani Call of Duty u Ujedinjenom Kraljevstvu

Ujedinjeno Kraljevstvo blokiralo je Microsoftovu kupnju Activisiona. Tamošnji CMA smatra da bi Microsoft stvorio nedostižnu prednost u cloud poslovanju, s čime se ne slaže Europska unija koja je ipak pružila zeleno svjetlo. I dok sud u SAD-u tek treba donijeti svoju presudu, Microsoft planira što napraviti s UK-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna mogućnost je raščlaniti poslovanje obiju kompanija, koje bi u UK-u potom djelovali kao zasebni entiteti, međutim, to je komplicirano i skupo. Jednostavnije je, smatra britanski The Sun, kompletno maknuti igre Activision Blizzarda iz te zemlje. To bi značilo da blizu 70 milijuna stanovnika Ujedinjenog Kraljevstva više nebi moglo kupiti naslove poput Call of Dutyja, Diabla, World of Warcrafta i drugih.

To nebi bilo dobro ni za jednu stranu, međutim, od dana kada je CMA blokirao akviziciju Microsoft je odabrao strategiju zastrašivanja. Nijednoj zemlji na svijetu nije u interesu da jedna od najvećih kompanija na svijetu umanji ulaganja, a toga je svjestan i Microsoft. Korak bliže nekom kompromisu MS i UK mogli bi se približiti već ovih dana, jer zakazan je sastanak Microsoftovog Brad Smitha i UK-ovog ministra financija Jeremy Hunta.

“Predani smo pronalaženju kreativnih i konstruktivnih načina za rješavanje preostalih regulatornih problema”, poručuju iz ureda dopredsjednika Microsofta.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano