Vijesti

Microsoft nije izdržao ne bocnuti Sony zbog gašenja PS3 Storea

Dugo se i čekalo moram priznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali prethodnih dana, Sony je službeno najavio gašenje Storea za PSP, PS3 i Vita platforme. Gaming zajednici nije skroz sjela takva odluka, iako se radi o starim uređajima i starim igrama “koje nitko više ne igra”. Osim nemogućnosti kupovine digitalnih igara, što je mnogima danas praktičnije, postavlja se pitanje prezervacije nebrojenih igara koje su objavljene isključivo digitalnim putem. Na to goruće pitanje Sony se nije oglasio, ostavljajući dojam da ih nije briga što će stotine igara jednostavno nestati.

Microsoft se s druge strane trudi kroz svoj backward compatibility omogućiti dostupnim što više igara sa svih svojih prethodnih generacija. Iako nisu uključili apsolutno svaku ikad napravljenu igru, mora im se priznati da su napravili ogroman posao, pogotovo oko gore-spomenute prezervacije starih igara u digitalnom obliku.

No Microsoft ne bi bio Microsoft da nije iskoristio ovu situaciju da podbode Sony “među rebra”. Za početak su najavili da će u sklopu Xbox Game Pass Ultimate pretplate igrači moći pristupiti odabranim Classic Xbox igrama putem Xbox Cloud Gaminga na svojim pametnim telefonima. Iako popis nije velik te broji svega 16 igara, on će se s vremenom širiti.

Vijest su objavili i na Twitteru kroz svoj Xbox Wired, a kada ih je jedan fan pohvalio zbog dodavanja nove opcije potpuno besplatno, Microsoft je odmah odgovorio da im je iznimno važno omogućiti očuvanje starih ikona i klasika za stare, ali i nove igrače, bez obzira da li im je prvo iskustvo bilo davno na originalnom Xboxu ili tek danas na pametnom telefonu.

Prc prc 🙂

Povezano