Vijesti

Microsoft potvrdio da se Xbox Series X i S prodaju rekordno brzo

Ako ste i vi jedan od onih koji žele kupiti posebno Xbox Series X, a to nikako ne uspijevate, razlog je vrlo jednostavan – trenutno je potražnja za Xbox Series X konzolom puno veća nego ponuda. Microsoft i dalje ima problema s proizvodnjom koja niti blizu ne može zadovoljiti sve potrebe tržišta. Unatoč tome, Microsoft je potvrdio da su Xbox Series X/S do sada njihove najbrže prodavane konzole svih vremena. Prodaju se puno brže nego Xbox One, pa čak brže od jednog Xboxa 360 koji je bio odlična konzola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodaja bi bilo još bolja, brža i veća da na tržištu zapravo ima Series X konzola.

Procjenjuje se da je prodaja Series X/S konzola na oko 6,5-7 milijuna što je za MS veliki uspjeh. Iz kompanije su naglasili da bi brojke bile još veće da (pogađate) nemaju problema s proizvodnjom, odnosno nedostatkom sirovina na tržištu.

Nakon užasne Xbox One konzole (barem na početku ciklusa), Microsoft je izrazitim fokusom na igre uspio opet stvoriti pozitivnu atmosferu oko Xbox branda te zahvaljujući Game Passu i kupnji velikih studija koji rade na AAA igrama, iz kompanije očekuju da će Series X i S biti njihove najuspješnije konzole svih vremena.

Zahvaljujući pandemiji koja i dalje “drma” svijetom, gaming nikada nije bio popularniji. Sve tri velike kompanije – Sony, Nintendo i Microsoft bilježe rekordne prodajne rezultate i jedini problem koji imaju je da ne mogu isporučiti dovoljno konzola koliko ih tržište potražuje. Prema nekim predviđanjima, ovakvo stanje moglo bi potrajati sve do 2023. godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano